Zabava i kultura – Najlepše lokacije na kojima su snimane poznate serije – Travel Magazine

Najlepše lokacije na kojima su snimane poznate serije

Najlepše lokacije na kojima su snimane poznate serije

Poslednji niz godina serije su preuzele primat u odnosu na filmsku ponudu, i danas ne postoji osoba koja nije „navučena“ na neku HBO, Netflix, Showtime seriju koju bindžuje 24h. Kvalitet serija ne ogleda se samo u sjajnom kastingu, dobroj priči, zanimljivoj fotografiji već i u izboru lokacija na kojima se serije snimaju. Mi se ovoga puta osvrćemo na najaktuelnije serije, od kojih je ne sumnjamo bar jedna sa spiska vaš favorit.

panorama Napulja sa Vezuvom u pozadini
PROČITAJTE I…

Napuljske priče – „Moja genijalna prijateljica“

White Lines

Najnovija serija u režiji Aleksa Penje, čoveka koji je kreator španskog hita „Money Heist“, je zarazna mešavina glamura i divljine. Kompletna serija je snimljena na Balearskim ostrvima, sa povremenim flešbekovima ka Mančesteru i Londonu. Plaže i raskošne vile, kao i klubovi ostrvceta na jugozapadnoj obali Ibice, Es Vedra, poslužili su najviše kao set ove serije koja predstavlja mračnu stranu Ibice – drogu, alkohol, razuzdanu omladinu..

View this post on Instagram

Repost: @jonnygreen4 #whitelines #netflix

A post shared by White Lines (@whitelines__official) on

I may destroy you

Iako je jedna od serija koje se bave vrlo heavy temama, „I may destroy you“ nudi poseban stil i sijaset zanimljivih lokacija. London se dobro pokazao, ali i Italija. Prizor u kojem Arabella (koju glumi Michaela Coel) sedi na pesku u Ostiji bio je momenat u kom su se sigurno mnogi zapitali „gde je to?“.

Killing Eve

Tokom svojih putovanja u Pariz, Amsterdam i Rim, Villanelle (Jodie Comer) učinila je život putujućeg psiho-ubice previše privlačnim. Ipak, najneodoljiviji od svega bio je njen boravak u Barseloni tokom treće sezone. Čaroban apartman unutar kuće La Casa Ramos, prelepe modernističke zgrade na Placa de Lesseps u okrugu Gracija je i nama privukao pažnju. Članak o toj kući vas čeka ovde.

View this post on Instagram

This look. #KillingEve

A post shared by Killing Eve (@killingeve) on

Succession

Neki smatraju da je ovo najnemilosrdnija američka serija, koja nam daje uvid u navike milijardera. Posebno one sa odmora. Tako se porodica Roj okuplja i odmara na posedu Henrija Forda, vrednom 175 miliona dolara, na Jule Pond-u. Najfascinantnije je njihovo putovanje luksuznim jahtama po Jadranu i Egeju, posebno obilazak hrvatskog ostrva Korčula!

Riviera

Prava zaraza kada su u pitanju spletke, raskošni život i umetnost, ova sapunica u naslovu otkriva svoju najveću atrakciju. U fokusu priče je udovica Georgina Clios (Julia Stiles) koja živi u prostranoj vili u toskanskom stilu, u stvarnom dvorcu Diter u blizini Grasea, na francuskoj rivijeri. Ipak, najviše oduzima dah hotel Hotel Belles Rives u Juan-les-Pins, nekadašnji dom Skota Fitzdžeralda.

Normal people

Prvi veliki hit iz ove godine, britanska serija „Normal People“ snimljena je mahom u Dablinu, Irskoj. Nalik gore pomenutoj seriji „I may destroy you“, njena najupečatljivija lokacija bila je kada je par bio na odmoru, odnosno kada su se Connell (Paul Mescal) i Marianne (Daisy Edgar-Jones) ponovo okupili u njenoj porodičnoj vili u Italiji (koju zapravo možete iznajmiti na Airbnb-u). Navodno smeštena u Trstu, ovo je zapravo Il Casale u Tenuta di Verzano blizu Sant’Oreste-a, na oko 40 km severno od Rima.

The Last Wave

Najnovija BBC serija je natprirodna misterija, rimejk istoimene serija. The Last Wave je snimljena na čuvenim surferskim plažama nepregledne obale Côte d’Argent. Zapleta ima, nećemo vam otkrivati detalje ali prava privlačnost je poziv na zamišljanje jedne chill atmosfere, dok posmatrate talase moćnog Atlantika u daljini.

Gap year

Ova serija je podsećanje na godine kada ste mladi putovali samo sa rancem, i to po divljini, spremni da se odreknete komfora zarad zabave i avanture. Komedija je smeštena u velikim turističkim mestima Azije, pa ćete tako videti scene koje su snimljene na Kineskom zidu, zatim šetnju po malezijskim džunglama i obilaske nepalskih hramova. Vrhunac je ipak zabava punog meseca na čarobnom tajlandskom Koh Phanganu.

Night Manager

Ovaj vrhunski triler iz 2016. godine pamti se delimično zbog svojih spektakularnih lokacija. Postoje raskošni hoteli u Marakešu i Cermatu, ali glavna zvezda je kompleks u vlasništvu negativca Ričarda Ropera (Hugh Laurie). U pitanju je raskošna i vrlo velika vila La Fortaleza, koja se nalazi na Majorci, takođe poznata i kao tvrđava Albercutx. Smeštena na rtu na severnom vrhu ostrva, sastoji se od sedam vila sa terasama i dva bazena. Jedno ludilo od poseda!

Patrick Melrose

Gde god da glumi Benedikt Kumberbač, očekujemo uspeh, a ova prestižna mini-serija se provukla u nekom prelepom okruženju. Glavna zvezda je dom iz detinjstva naslovnog junaka u Provansi, zamak Unang iz 18. veka.

Durrells

Četiri sezone prelepog Krfa? Pa ko to ne bi voleo da gleda! Postoje brojne uvale i plaže, ali i porodična kuća koja privlači jednaku pažnju. Vila Annemoyani nalazi se severno od grada Krfa, u Guviji.

Lokacije na kojima je snimljena serija The Crown
PROČITAJTE I…

Ovo su lokacije na kojima je snimljena hit serija „The Crown“

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X