Zabava i kultura – Ovo su lokacije na kojima je snimljena hit serija "The Crown" – Travel Magazine

Ovo su lokacije na kojima je snimljena hit serija „The Crown“

Ovo su lokacije na kojima je snimljena hit serija „The Crown“

Smeštena u pedesete godine prošlog veka, najskuplja Netflixova serija „The Crown“ snimana je na nekim od najpopularnijih lokacija u Engleskoj.

U fokusu priče je raskošna pozadina iza života kraljice Elizabete II, koja je za 68 godina vladavine srušila šest rekorda.

Naravno, da bi sve bilo što realnije dočarano, za lokacije na kojima je snimljena serija su birane palate i zdanja koja je i sama kraljica pohodila i posećivala.

Dok čekate četvrtu sezonu serije, pogledajte u nastavku i koje…

Hatfield House

U remek-delu srednjovekovne arhitekture, koje datira iz 1485. godine, odrastala su deca Henrija XIII. Takođe, upravo na ovom mestu je Elizabeti I, saopštena vest da je nova kraljica Engleske! Pa ima li boljeg mesta za snimanje ultrapopularne serije o britanskom monarhu? Nema!

Ely Cathedral

Ova veličanstvena katedrala u normanskom stilu, nalazi se u istorijskom gradu Eliju, i po mnogima ima najlepši svod na svetu.

U seriji je poslužila kao lokacija umesto Wesminster Abbey za venčanje kraljice Elizabete i princa Filipa. Takođe smo je videli u filmovima „The Other Boleyn Girl“, „Elizabeth: The Golden Age“ i „The King’s Speech“.

View this post on Instagram

Beauty

A post shared by MeloHendrix (@melohendrix) on

Teatar Lyceum

Netflixova serija vraća nas u posleratnu Britaniju, kada imamo prilike da vidimo Meta Smita (igra princa Filipa) i Kler Foj (igra kraljicu Elizabetu) kako dočekuju zvanice u teatru Lyceum.

Uzvišeni neoklasični stubovi u paru sa luksuznim kostimima dočarali su glamur koji je vladao tada unutar kraljevske porodice.

Wrotham Park

Ova neopaladijska kuća prošla je kroz male promene otkad je dovršena 1754. godine i još uvek je vlasništvo porodice Bing.

Kuća trenutno nije otvorena za javnost, ali ipak čini idiličnu lokaciju za održavanje banketa i privatnih zabava. Kao i za snimanje serije o Elizabeti…

Knebworth House

Porodica Linton koja živi ovde još iz vremena Tudora, dala je poseban pečat ovoj veličanstvenoj zgradi u selu Hertfordšir.

Kada vidite ovu impresivnu kuću sa ukrasnim tornjevima, lako je shvatiti zašto je ova lokacija iz bajke veliki magnet za filmske producente.

Pored serije „The Crown“ videli smo je i u gore pomenutom „The King’s Speech“, ali u jednom od Batman filmova.

Wilton House

Bakingemska palata se često spominje i pojavljuje u seriji, ali kako nije bila dostupna često za snimanje, filmska ekipa je morala da joj pronađe adekvatnu zamenu.

Kraljičina rezidencija je u tom slučaju dočarana sa nekoliko sjajnih palata širom zemlje, uključujući ovo Tudor imanje u Viltširu.

View this post on Instagram

A perfect English summers evening !

A post shared by Wilton House (@wiltonhousepmh) on

Old Royal Naval College

Smešten pored Temze u Grinviču, Old Royal Naval College je jedna od najpopularnijih lokacija za snimanje u Londonu.

Stari kraljevski pomorski koledž, seriji je korišćen kao eksterijer Bakingemske palate. Takođe smo ga gledali u filmovima „Les Miserables“ i „Pirates of Caribbean: On Stranger Tides“.

Dvorac Belvoir

Ovaj zapanjujući dvorac iz 19. veka slikovit je i iznutra i spolja.

Nekoliko unutrašnjih prostorija korišćeno je za kopiranje dvorca Vindzor u seriji, ali nekako je šteta što više od njegove lepote nisu producenti iskoristili…

Pogledajte na kojim lokacijama su snimane i serije „La Casa de Papel“ i „The Witcher„.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
47Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X