Zabava i kultura – Sedam najlepših privatnih ostrva na svetu – Travel Magazine

Sedam najlepših privatnih ostrva na svetu

Sedam najlepših privatnih ostrva na svetu

Bilo bi lepo posedovati privatno ostrvo… Jer, najbolja svetska ostrvska letovališta uvek su bila vrhunac luksuznih putovanja. Danas sa novim standardima poput socijalnog distanciranja i ograničenja kapaciteta, oni su poželjniji i relevantniji nego ikad pre. Na ovim ekskluzivnim privatnim ostrvima, od Sejšela do Belizea, nema ništa osim beskrajne privatnosti i ličnog prostora. Bez duše na vidiku, sve što preostaje je da se opustite i uživate u prirodnim lepotama i miru.

Pogledajte 50 najpopularnijih ostrva na Instagramu, kao i raj iza Kukovih ostrva. Saznajte i koja su najlepša italijanska ostrva bez gužvi.

Privatno ostrvo Brando, Francuska Polinezija

Nekadašnji privatni posed glumca Marlona Brandoa u Francuskoj Polineziji sada je ultraluksuzno, ekološki osvešćeno utočište, gde putnici dolaze da se restartuju. Svi zainteresovani posetioci mogu da se opuste u jednoj od 35 stilskih vila sa palmama. Svaka vila je sjajna fuzija unutrašnjeg i spoljnog prostora, gde je plaža udaljena samo na nekoliko koraka. Za opciju tokom boravka tu je i istraživanje  ostalih ostrva Tetiaroa, koja takođe pripadaju porodici Brando. Ovde se netaknute plaže i očuvani grebeni podudaraju sa lepotom koju je Brando otkrio 1960. godine dok je tražio lokacije za snimanje filma „Mutiny on the Bounty“.

Datum ponovnog otvaranja 2020. godine: 15. jul
Noćenje? Oko 3.168 američkih dolara

Fregate Island Private, Sejšeli

Na ovom istinskom rajskom ostrvu u kojem je dom više od 3.000 kornjača Aldabra, živi preko 100 vrsta morskih ptica i brojna retka i endemska stvorenja. Dok ćete se vrlo brzo zaljubiti u radoznale, divlje stanovnike ostrva, teško ćete videti drugog čoveka zahvaljujući velikoj površini i brojnim plažama sa belim peskom, koji se često navode kao najbolji na svetu. Na ostrvu od 740 hektara nalazi se samo 17 vila, površine 4.300 kvadratnih metara po komadu i izgrađene su od mahagonija, od kojih svaka ima infinity bazen, jacuzzi, paviljon sa dnevnim krevetom i trpezarijski prostor s pogledom na Indijski ocean.

Datum ponovnog otvaranja 2020. godine: 1. jun
Noćenje? Oko 3.677 američkih dolara

Six Senses Laamu, Maldivi

Na Maldivima bi se skoro svako letovalište moglo smatrati privatnim ostrvom. U Six Senses Laamu, jedinom letovalištu u celom Laamu Atollu, održivost je srž svega. Troslojne nadzemne vile, izgrađene od lokalnih materijala koji podržavaju obližnje ostrvske zajednice, odvajaju se od ostrva Olhuveli i u potpunosti iskorišćavaju prirodne lepote područja. Krenite u vodeni obilazak snorklinga s jednim od ostrvskih morskih biologa, koji neumorno rade na rehabilitaciji i zaštiti lokalanog grebena i okolnih koralnih grebena. Uživajte u gozbi jela  uzgojenih u ostrvskim organskim vrtovima i morskim plodovima lokalnih ribara. Konačno, tu je i spa tretman u kolosalnim „gnezdima“ sa pogledom na okean.

Datum ponovnog otvaranja 2020. godine: 1. avgust
Noćenje? Oko 800 američkih dolara

COMO Parrot Cay, Turks & Caicos

Ovo privatno ostrvo od 1000 hektara u Terks i Kejkosima kombinuje blaženstvo čarobne obale uz wellness i neverovatnu gastronomiju. Na peščanoj plaži dugoj kilometrima, naći ćete poklonike sunca, kao i ljude koji vežbaju jogu i pilates. Preporučujemo druženje u nekoj od privatnih vila ili rezidencija koje imaju batlere, umesto da se odlučite za tradicionalnu sobu u glavnom hotelu na ostrvu.

Datum ponovnog otvaranja 2020. godine: 22. jul
Noćenje? Oko 845 američkih dolara

Privatno ostrvo Cayo Espanto, Belize

Cayo Espanto sa sedam vila predstavlja raj kristalnih voda, živopisni morski život i ribolov svetske klase koji okružuje drugi po veličini barijerski greben na svetu. Ronjenje među ogromnim nurse sharks morksim psima u Nacionalnom parku Hol Chan, predstavlja poseban doživljaj. Ipak, ukoliko niste za takvu avanturu onda će i dan na otvorenom moru, uz ručak na jahti (salata od školjki i jastoga, koju će osoblje pripremiti za vas) biti savršena opcija. Na samom ostrvu uživajte u blagodatima vile na otvorenom, pogledu na more i izvanrednim uslugama batlera.

Datum ponovnog otvaranja 2020. godine: još uvek nepoznat
Noćenje? Cene će biti poznate nakon ponovnog otvaranja

Rezervat Bawah, Indonezija

Ovaj pravi indonezijski raj sadrži šest ostrva, tri plave lagune i 13 netaknutih belih plaža u srcu udaljenog arhipelaga Anambas, do koga se dolazi isključivo hidroavionom. Uživajte u prirodnom sjaju iz udobnosti apartmana iz džungle ili minimalističkog nadmorskog bungalova. Radujte se posebnim zalascima sunca, večerama u krošnjama, šetnjama indonežanskom džunglom i skakanjem sa kajaka u prozirnu vodu.

Datum ponovnog otvaranja 2020. godine: još uvek nepoznat
Noćenje? Oko 1.773 američkih dolara

Privatno ostrvo Laucala, Fidži

Privatno ostrvo Laucala je posebno mesto blagoslovljeno netaknutim plavim lagunama, bujnim kokosovim nasadima, vulkanskim planinama, beskrajnim plažama i šljunčanim peskom. Tu je i 25 prekrivenih fidžijskih bure-kućica (bure – bungalov), od kojih svaka ima privatni bazen. Sve te kućice su povezane i čine senzacionalni objekat koji obuhvata i pet barova i restorana, golf igralište i kulturno selo gde gosti mogu učestvovati u tradicionalnim fidžijskim ceremonijama, ritualima i plesu.

Datum ponovnog otvaranja 2020. godine: još uvek nepoznat
Noćenje? Oko 6.000 američkih dolara

Ostale zanimljivosti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
25Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *