Zabava i kultura – Virtuelna tura koja će vas zabaviti satima - zavirite u impresivne pećine Karlsbad – Travel Magazine

Virtuelna tura koja će vas zabaviti satima – zavirite u impresivne pećine Karlsbad

Virtuelna tura koja će vas zabaviti satima – zavirite u impresivne pećine Karlsbad

Verujemo da ste do sada pronašli priličan broj live streaming-a i virtuelnih opcija koje su dostupne na Internetu. Tu je poseta Narodnom muzeju, šetnja Velikim kineskim zidom i još mnogo toga. Ipak, sve ove ture ne otkrivaju vam prirodna čudesa. Zato vam dodajemo još jedan virtuelni doživljaj na listu, koji je super kul.

Nacionalna služba parkova (NPS) u SAD-u, odavno nudi virtuelna iskustva nekih od svojih najvećih parkova, kako bi pomogla ljudima širom sveta da dođu i istražuju njen svet, na digitalni način.

A jedan od najveličanstvenih „parkova“ u okviru ovog sistema jesu pećine Karlsbad (Carlsbad). Ovaj park se nalazi u američkoj državi Novi Meksiko, u planinama Gvadalupe.

119 pećina čini ovaj nacionalni park

Veličanstvene krečnjačke stene, duboki kameniti kanjoni, cvetajući kaktusi i pustinjske divlje životinje. Pravo „blago“ pustinje Chihuahuan. Tako mnogi opisuju ove pećine (ima ih 119) koje su formirane kada je sumporna kiselina rastvarala krečnjak, ostavljajući iza sebe pećine svih mogućih veličina.

Carlsbad pecine su Nacionalni park SAD-a

Foto: Vlynn from Pixabay

Vekovima su se na ovom mestu stvarali raznovrsni oblici, kao što su stalaktiti i stalagmiti, koji rastu kako voda kaplje i isparava ostavljajući naslage minerala čudesnih oblika.

Pećine Karlsbada poseti godišnje oko 400 hiljada posetilaca

Gosti mogu saznati više o bogatoj istoriji ovog područja virtuelno i u muzeju, gde mogu pretraživati i arhivu koja sadrži otprilike „milion artefakata kulturnih resursa koji se čuvaju“.

Samo „uskočite“ na virtuelnu turneju sa rendžerom, koji započinje obilazak objašnjavajući kako će pećinske lastavice koje lete tokom dana, uskoro biti zamenjene „stotinama brazilskih slepih miševa“.

Najzanimljivija „prostorija“ Karlsbad pećina svakako je Velika dvorana, pećinska struktura koja je najveća pećinska prostorija Severne Amerike. Duga je 610 metara, a široka 355.

Tu turneja ne prestaje.

Ali, dozvolićemo vam da sami otkrijete sva blaga Karlsbada kada kliknete ovde.

Pogledajte u kojih to 6 palata i istorijskih kuća možete da zavirite virtuelno, kao i na koji način možete da uživate u prelepim prizorima cvetanja japanske trešnje. Saznajte i koji hoteli nude live streaming svojih pogleda sa balkona i plaža.

Ostale zanimljivosti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X