Saveti – Zašto bi trebalo da fotografišete svoj prtljag? – Travel Magazine

Zašto bi trebalo da fotografišete svoj prtljag?

Zašto bi trebalo da fotografišete svoj prtljag?

Priprema putovanja je često praćena dugačkom listom obaveza. Iako ste možda razmišljali o svemu, od pakovanja do kupovine putnog zdravstvenog osiguranja, postoji jedna stvar koja je jako bitna. Fotografišite uvek vaš prtljag – zatvoren, ali i sadržaj u njemu, jer vam ovo može puno značiti.

Da li ste se ikada zapitali zašto u hotelskim sobama, u kojima se obično nalazi samo osnovni nameštaj i aksesoar, gotovo uvek postoji i držač, odnosno stalak za kofere?
PROČITAJTE I…

Zašto kofer nikada ne treba stavljati na krevet

Za avio-kompanije izgubljen prtljag i dalje predstavlja veliki problem. Dokaz o tome kako izgledaju vaše stvari može vam pomoći da dobijete nadoknadu u slučaju da vaš čekirani prtljag ne stigne na odredište ili stigne oštećen.

Avio-kompanije su dužne da obeštete putnike ukoliko im prtljag stigne oštećen, ne stigne na vreme ili se izgubi. Dužne su da nadoknade putnicima razumne, proverljive i stvarne troškove koje mogu imati jer im prtljag kasni.

Ovaj novac se može koristiti za kupovinu stvari potrebnih tokom putovanja, poput nove odeće ili kozmetike. Ako kupite stvari jer vam prtljag kasni, ali pre nego što vam avio-kompanija odobri nadoknadu, obavezno čuvajte račune kako biste kasnije lakše podneli zahtev i opravdali troškove.

Ako se ispostavi da je vaš kofer zauvek izgubljen, kontaktirajte odmah avio kompaniju jer se pravila razlikuju od prevoznika do prevoznika. Većina avio-kompanija proglašava prtljag izgubljenim u periodu između pet i četrnaest dana nakon leta. I kada se zahteva nadoknada u tom slučaju, avio-kompanije mogu zahtevati račune ili druge dokaze da ste imali vredne predmete u izgubljenom koferu.

Zato, fotografišite svoj kofer i stvari u njemu, uključujući dragocenosti – za svaki slučaj.

Sručnjaci koji se bave zastupanjem putnika kada su ovakve stvari u pitanju, takođe, savetuju još nešto. Nemojte stati na ovome. Kada predajete prtljag na aerodromu, fotografišite i oznaku koja je stavljena na vaš kofer. Ukoliko dođe do nekog problema, ovo bi moglo dodatno da pomogne osoblju avio-kompanije u pronalasku vaših stvari – da li su u pogrešnom avionu, ostavljene na aerodromu polaska ili su negde između.

Smestaj preko Airbnb
PROČITAJTE I…

Kada rezervišete smeštaj preko Airbnb-a, vodite računa o…

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
52Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *