Zdravlje – Da li vam je zaista potreban izgovor za novo putovanje? – Travel Magazine

Da li vam je zaista potreban izgovor za novo putovanje?

Da li vam je zaista potreban izgovor za novo putovanje?

Kažu da nisu svi oni koji lutaju izgubljeni. Neki jednostavno u sebi nose to zrnce ljubavi prema večitom traganju za novim prostorima i novim destinacijama.

Mada, retki su oni koji mogu da ceo život posvete potrazi za savršenim mestom na planeti ili jednostavno nekim novim obalama i gradovima u koje, i u kojima će se, ponovo zaljubiti.

Uprkos toj činjenici, ne treba odustati od omiljenog hobija svakog živog čoveka, od onih leptirića u stomaku koje prouzrokuje pakovanje i proveravanje čuvenog spiska neophodnih sitnica koje će vam biti potrebne na vašoj novoj avanturi.

Leto je sad uveliko na drugom kraju sveta. Više se ne poznaju tragovi kupaćih kostima na koži i bose noge su zamenile tople čizme. U potrazi za novim kaputom i torbom koja će se uklopiti u jesenje kulise grada, na čas ponovo možemo da osetimo da, iako se bliži ledeno godišnje doba, dugo toplo leto je tu, samo jedno putovanje daleko od nas.

I onda još jednom ponovite: to nije san, to je plan. Beli Božić može da se provede i na plažama s okićenim palmama i prstima duboko zabijenim u snežnobeli pesak. Jer što da ne… Plaže Tajlanda, Zanzibara, Kube više nisu toliko daleko. Potrebna je volja, plan i putno osiguranje.

Nezamislivo je uopšte reskirati da se na jednoj od rajskih destinacija, na putovanju koje ste sanjali celog života, dogodi nešto što će vam pokvariti celokupan utisak. Neke stvari jednostavno nisu vredne rizika. Zato pre nego što uskočite u taksi prema aerodromu, ne zaboravite da zaključite i polisu putnog osiguranja.

Za nju ne morate da izdvojite mnogo novca. Na primer, za 10 dana boravka u Evropi, potrebno je izdvojiti 1.285 dinara za individualno osiguranje, dok za isti period na Kubi cena putnog osiguranja iznosi nešto više od 1.700 dinara. Pri čemu osiguranje pokriva troškove u iznosu do 30.000 eura za Evropu ili 40.000 eura u slučaju putovanja na druge destinacije, i to u slučaju bolesti ili nezgode tokom boravka u inostranstvu.

Takođe, UNIQA osiguranje porodicama nudi tzv. porodične pakete koji su dodatno povoljniji, pa je za dvoje odraslih i dvoje dece na ime putnog osiguranja potrebno izdvojiti 3.503,06 dinara za 10 dana boravka u Evropi.

I ako se desi nešto nepredviđeno – iznenadna bolest ili nepredviđen slučaj, na vama je samo da pozovete UNIQA centar za pomoć koji vam je na raspolaganju 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji (vikendom i praznicima). Preko centra za pomoć dobićete sve instrukcije koje je potrebno da sledite. Ono što je posebno važno jeste da klijenti UNIQA osiguranja ne vrše nikakva direktna plaćanja bolnici.

UNIQA putno osiguranje obezbeđuje neophodni lekarski tretman, lekove, rendgenski i ultrazvučni pregled, medicinski prevoz i hospitalizaciju. Izvan medicinskih i zdravstvenih usluga, UNIQA osiguranje je tu ukoliko nestane prtljag, zakasni avion, ali i tu da obezbedi pravnu zaštitu i pomoć u slučaju gubitka ili krađe putnih dokumenata.

Polisu UNIQA putnog osiguranja možete kupiti u jednoj od poslovnica širom Srbije ili putem našeg vebšopa na sajtu www.uniqa.rs.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *