Zdravlje – Mađarske banje - zabava, uživanje i terapija – Travel Magazine

Mađarske banje – zabava, uživanje i terapija

Mađarske banje – zabava, uživanje i terapija

Termalni izvori mogu se naći na preko 80% teritorije Mađarske, pa ako već izdvojite vreme za kratku posetu Budmpešti, ili vikend šoping turu, udovoljite sebi i posetite neku od brojnih mađarskih banja. Neki spa centri su luksuzni, a neki baš i ne, ali svuda je naglasak na zdravlju i velnesu, a dnevna ulaznica je često ispod 15 eura.


Budimpešta

I u samoj prestonici možete da se prepustite autentičnom mađarskom spa ugođaju, na primer u banji Szechenyi.

Egerszalok Spa

Neobični spa kompleks na otvorenom – Egerszalok, oko 130km istočno od Budimpešte. Osim kupanja u termalnim izvorima, na raspolaganju je i 17 otvorenih i zatvorenih bazena u Saliris rizortu. Izdvojite vreme za obližnji gradić Eger, u kome se nalaze tursko kupatilo iz 16. veka i termalni bazeni.

Podzemni spa

Oko 64km istočno od nacionalnog parka Bukki, nalazi se „podzemni spa svet“ u Miskolctapolca-i. Termalne vode prijatne temperature od 29°C prolaze kroz seriju velikih pećina, a u letnjim mesecima radi i kompleks bazena na otvorenom.

Termalno jezero Heviz

Najveće termalno jezero u Evropi nalazi se oko 193km jugozapadno od Budimpešte, a ako se odlučite za ovo iskustvo u prirodi, družićete se sa domaćinima – patkama i plivati među vodenim ljiljanima. Pored jezera je zatvoreni kompleks sa sedam bazena u kome postoje tretmani blatom.

Hungarospa

Najveći spa kompleks u Evropi nalazi se samo 21 km jugozapadno od Debrecina i predstavlja odličan izbor za porodice sa decom. Uključuje Akvapark za decu svih uzrasta, zatvorene bazene za medicinske tretmane i Aqua Palace sa 20 tematskih bazena.

Bukfurdo

Druga po veličini banja u Mađarskoj nalazi se oko 210km zapadno od Budimpešte, a u okviru nje nalaze se 32 bazena, sauna za 150 ljudi i specijalni bazeni za malu decu. U gradu postoji i profesionalni golf teren, za slučaj da poželite da se malo razonodite.

Segedin

Ukoliko idete u šoping turu u Segedin, evo dva zanimljiva predloga: Anna Thermal Bath sa šarmantnom mađarskom neorenesansnom arhitekturom i vodeni park Napfenyfurdo Aquapolis.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *