Zdravlje – Mađarske banje - zabava, uživanje i terapija – Travel Magazine

Mađarske banje – zabava, uživanje i terapija

Mađarske banje – zabava, uživanje i terapija

Termalni izvori mogu se naći na preko 80% teritorije Mađarske, pa ako već izdvojite vreme za kratku posetu Budmpešti, ili vikend šoping turu, udovoljite sebi posetite neku od brojnih mađarskih banja. Neki spa centri ovde su luksuzni, a neki baš i ne, ali svuda je naglasak na zdravlju i velnesu, a dnevna ulaznica je često ispod 15 eura. Evo jedne zanimljivosti: glavna zabava tokom boravka u banji za Mađare je šah, pa ukoliko ste ljubitelj ovog sporta, eto još jednog razloga zašto ne smete propustiti spa iskustvo u Mađarskoj.

Budimpešta

I u samoj prestonici možete da se prepustite autentičnom mađarskom spa ugođaju, na primer u banji Szechenyi.

Szechenyi, Allatkerti korut 11, Budapest; +36 1 363 3210

Egerszalok Spa

Neobični spa kompleks na otvorenom – Egerszalok, oko 130km istočno od Budimpešte. Osim kupanja u termalnim izvorima, na raspolaganju je i 17 otvorenih i zatvorenih bazena u Saliris rizortu. Izdvojite vreme za obližnji gradić Eger, u kome se nalaze tursko kupatilo iz 16. veka i termalni bazeni.

Egerszalok Spa, Forras ut 4, Egerszalok Hungary +36 36 688 500

Salaris Resort, Forras ut 6, Egerszalok, Hungary; +36 36 688 600

Eger Thermal Bath, 5 Frank Tivadar ut, Eger; +36 36 510 552

Podzemni spa

Oko 64km istočno od nacionalnog parka Bukki, nalazi se „podzemni spa svet“ u Miskolctapolca-i. Termalne vode prijatne temperature od 29°C prolaze kroz seriju velikih pećina, a u letnjim mesecima radi i kompleks bazena na otvorenom.

Cave Bath, Pazar Istvan setany 1, Miskolctapolca; +36 46 560 030

Termalno jezero Heviz

Najveće termalno jezero u Evropi nalazi se oko 193km jugozapadno od Budimpešte, a ako se odlučite za ovo iskustvo u prirodi, družićete se sa domaćinima – patkama i plivati među vodenim ljiljanima. Pored jezera je zatvoreni kompleks sa sedam bazena u kome postoje tretmani blatom.

Turistička kancelarija jezera Heviz; +36 83 540 131

Hungarospa

Najveći spa kompleks u Evropi nalazi se samo 21 km jugozapadno od Debrecina i predstavlja odličan izbor za porodice sa decom. Uključuje Akvapark za decu svih uzrasta, zatvorene bazene za medicinske tretmane i Aqua Palace sa 20 tematskih bazena.

Hungarospa, Szent Istvan Park 1-3, Hajduszoboszlo; +36 52 558 558

Bukfurdo

Druga po veličini banja u Mađarskoj nalazi se oko 210km zapadno od Budimpešte, a u okviru nje nalaze se 32 bazena, sauna za 150 ljudi i specijalni bazeni za malu decu. U gradu postoji i profesionalni golf teren, za slučaj da poželite da se malo razonodite…

Bukfurdo spa, Termal krt 2, Bukfurdo; +36 94 558 080

Segedin

Ukoliko idete u šoping turu u Segedin, evo dva zanimljiva predloga: Anna Thermal Bath sa šarmantnom mađarskom neorenesansnom arhitekturom i vodeni park Napfenyfurdo Aquapolis.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *