Zdravlje – Saveti kako da ostanete zdravi posle leta avionom – Travel Magazine

Saveti kako da ostanete zdravi posle leta avionom

Saveti kako da ostanete zdravi posle leta avionom

1. Ponesite antibakterijske maramice

Ponesite antibakterijske maramice kako biste prebrisali sve što ljudi redovno dodiruju u avionima. To se odnosi na stočiće, naslone za ruke, pa čak i otvore za ventilaciju koja se nalazi iznad vas.

2. Cirkulacija vazduha

Kada govorimo o vazduhu, otvorite ventile tokom leta jer će ovo funkcionisati kao vaš lični sistem za cirkulaciju vazduha. Ovo će vam značiti i ukoliko se dogodi da osoba koja sedi pored vase kašlje ili kija.

3. Odbacite piće

Hidratacija je ključna za vaše zdravlje dok ste u avionu. Vazduh u avionima je izuzetno suv i ukoliko pijete alkohol to će još samo dodatno pogoršati situaciju. Ne samo da će vas ovo učiniti umornijim, takođe bićete i više podložni infekcijama. Umesto toga, pijuckajte vodu kada god možete.

4. Uzmite probiotike / vitamine

Često letenje avionom ume da izazove zatvor i druge stomačne probleme. Ukoliko uzmete probiotik pre i posle leta, to će vam pomoći da se smanji nadutost koja može biti posledica letenja. Takođe, ne preskačite ni vitamin C jer je to jedan od načina da se borimo protiv prehlade ili gripa.

5. Krećite se

Ukoliko ste na dugom letu, veoma je važno da što češće ustajete i da se krećete. Prošetajte malo gore dole kroz prolaz između redova ili istežite noge kako biste poboljšali cirkulaciju krvi.

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *