Vesti – Abu Dabi otvara granice - uz nova pravila – Travel Magazine

Abu Dabi otvara granice – uz nova pravila

Abu Dabi otvara granice – uz nova pravila

Abu Dabi je od 5. septembra ponovo počeo da dočekuje turiste iz celog sveta, uz nova pravila. Pre svega potpuno vakcinisane, ali i nevakcinisane posetioce iz zemalja sa zelene liste. Zanimljivo je da će i oni moći da uđu i to bez karantina. Što se priznatih vakcina tiče, to moraju biti one odobrene od Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

PROČITAJTE I…

Raskošna palata u Abu Dabiju otvorena za javnost

Nova pravila za verifikaciju sertifikata

Odeljenje za kulturu i turizam Abu Dabija (DCT Abu Dhabi) predstavilo je proces koji će omogućiti turistima da registruju svoj međunarodni certifikat o vakcinaciji ili dokument o izuzeću od vakcinacije. Ovo je potrebno da se uradi radi verifikacije i to pet dana pre datuma putovanja.

Putnici treba da koriste aplikaciju Federalne uprave za identitet i državljanstvo (ICA) ili da to urade preko ove internet stranice. Aplikanti će dobiti SMS potvrdu u kojoj će se nalaziti link za aplikaciju Alhosn, koju je potrebno preuzeti pre putovanja. Aplikacija prikazuje status vakcinacije korisnika i rezultate PCR testova, koji su neophodni da bi se aktivirao “Abu Dhabi Green Pass”.

Nakon dolaska, putnici će dobiti jedinstveni identifikacioni broj od imigracione službe na aerodromu, putem aplikacije “ICA Smart” ili internet stranice. Ovo će dovršiti proces registracije za aplikaciju Alhosn. Nakon PCR testa na aerodromu, posetioci mogu aktivirati “Green Pass”, što im omogućava ulazak u sve javne prostorije u Emiratu.

Deca mlađa od 12 godina i osobe koje to ne žele, a sa umerenim i teškim smetnjama u razvoju, izuzeti su od PCR testiranja.

Zelena lista i nova pravila za različite kategorije putnika

Nova pravila nalažu da će vakcinisani putnici koji dolaze iz zemalja sa zelene liste morati da pokažu negativan PCR test urađen najviše 48 sati pre polaska. Takođe, biće neophodno i da po dolasku urade PCR test na aerodromu. Oni neće morati u karantin, ali će biti potrebno da urade još jedan PCR test šestog dana (računajući dan dolaska kao prvi dan). Radi udobnosti, hotel u kome su gosti odseli će organizovati pomenuto testiranje u svojim prostorijama.

Vakcinisani putnici koji dolaze iz zemalja koje nisu na zelenoj listi, moraće da pokažu negativan PCR test urađen najviše 48 sati pre polaska, kao i da prilikom dolaska urade PCR test na aerodromu. Ni oni neće morati da budu u karantinu, ali će morati da urade još dva PCR testa, četvrtog i osmog dana.

Nevakcinisani putnici koji dolaze iz zemalja sa zelene liste, takođe, će biti izuzeti od karantina. Biće neophodno da pokažu negativan PCR test koji je urađen najviše 48 sati pre polaska, a po dolasku i oni će uraditi PCR test na aerodromu. Takođe, i njih čekaju još dva PCR testa, samo šestog i devetog dana.

I na kraju slede nova pravila za nevakcinisane putnike koji dolaze iz zemalja koje nisu na zelenoj listi. Oni će morati da pokažu negativan PCR test urađen najviše 48 sati pre polaska i da urade PCR test po dolasku. Međutim, za razliku od drugih, oni će morati da provedu i deset dana u karantinu – kod kuće ili u hotelu. Nakon toga, biće neophodno da urade PCR test devetog dana. Ukoliko je test negativan, posetiocima se desetog dana završava karantin.

PROČITAJTE I…

Hoteli za kraljevski odmor

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
5Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Da li imate informaciju o uslovima ulaska u Dubai? Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova još uvek nije ažurirana informacija.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *