Vesti – Aerodrom u Helsinkiju uveo toalete za ljubimce – Travel Magazine

Aerodrom u Helsinkiju uveo toalete za ljubimce

Aerodrom u Helsinkiju uveo toalete za ljubimce

Svako ko se na aerodromu u Helskinkiju zatekne sa ljubimcem, od sada na raspolaganju ima dva toaleta za životinje.

U SAD-u, gde su psi vodiči i životinje koje služe kao emotivna podrška na letovima veoma česta pojava, na aerodromima postoji i veći broj toaleta za životinje.

Ali uprkos sve većoj popularnosti životinja na letovima, u Evropi su toaleti za ljubimce izuzetno retka pojava. Prema podacima kompanije Finavia koja upravlja finskim aerodromima, godišnje kroz aerodrom Vantaa u Helskinkiju prođe 10.000 pasa. Njihovi vlasnici će sada moći da se opuste, znajući da im ljubimci imaju gde da obave fiziološke potrebe. Aerodrom je otvorio dva toaleta. Jedan je lociran u okviru Terminala 2, dok se drugi nalazi van njega.

U  SAD-u, gde su psi vodiči i životinje koje služe kao emotivna podrška na letovima veoma česta pojava, na aerodromima postoji i veći broj toaleta za životinje

Foto: Free-Photos from Pixabay

Predstavnik Finavia-e za odnose sa medijima izjavio je da je otvaranje toaleta za ljubimce usledilo nakon sve većeg broja upita od strane putnika koji putuju sa životinjama.

Ipak, mnogi putnici imaju strah od životinja ili pate od alergijskih reakcija na njih. Zato se aerodrom pobrinuo da toaleti budu u izolovanim delovima aerodroma. Na ovaj način su zaštićeni putnici kojima ne prija susret sa životinjama, a ljubimcima je omogućeno da fiziološke potrebe obave na miru.

Inače, jedan zeka postao je poznat po svojim avanturama u biznis klasi. Neki ljubimci putuju privatnim avionima, dok je drugima dovoljno da upoznaju svet sa svojim voljenim vlasnicima.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
15Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X