Vesti – AI, roboti i TikTok u turizmu - sve na jednom mestu – Travel Magazine

AI, roboti i TikTok u turizmu – sve na jednom mestu

AI, roboti i TikTok u turizmu – sve na jednom mestu

Konferencija 3T (Tourism, Travel & Tech) okupiće predavače koji će govoriti o prilično raznolikim temama. Interesuje li vas nešto od toga, na konferenciju možete doći fizički, ali i pratiti je online.

Bugova konferencija 3T (Tourism, Travel & Tech) je profesionalna konferencija koja objedinjuje turizam i IT, kao vodeće i najvažnije grane hrvatske ekonomije. Peto izdanje ove konferencije zakazano je za 22. mart 2022.

Novine za ulazak u Grcku
PROČITAJTE I…

Novine za ulazak u Grčku

Keynote predavanje održaće Sonja Prvan, dizajner odgovornog turističkog iskustva. Njeno predavanje „Održivost i doživljaji kao booster turističke ponude“ govoriće o socijalno i ekološki odgovornim putovanjima. Ona donose veću vidljivost i prodaju, no postavlja se pitanje – kako to postići i kome to prodati? Predavačica je poslednje 3 godine odgovorna za osmišljavanje, nadograđivanje i dizajniranje novih turističkih ponuda sa fokusom na održivost i odgovornost u agenciji Intrepid Travel.

AI u turizmu

Diplomirani psiholog, HR ekspert i doktorant Digitalne ekonomije Aco Momčilović govoriće o primeni veštačke inteligencije u turizmu, koja polako iz sektora finansija, zdravstva ili vojne primene svoj put pronalazi i prema turizmu. Koliko je turizam pogodan za AI rešenja i imamo li već sada neke dobre prakse – čućete u njegovom predavanju.

Na primerima Valamara i Arena Hospitality Group biće prezentovano rešenje robotizacije poslovnih procesa korišćenjem tehnologije Robotiq.ai. Predavač će biti Marko Gudelj, doktor informatike i suosnivač kompanije Robotiq.ai.

Kako bismo se odmakli od „ozbiljnih“ tehnologija, najavljena je i jedna opuštenija, ali vrlo aktualna tema. O primeni megapopularne društvene mreže TikTok u sektoru turizma govoriće možda i najpoznatiji domaći TikToker i jedan od deset najpopularnijih na Balkanu, 26-godišnji Dario Marčac. Povezujući TikTok s Instagramom, Dario ima preko 650.000 pratilaca. Objavljivanje na TikTok-u mu je izvor zarade, a posao mu se svakodnevno širi. „Uz pomoć kratkih videa sa sažetim informacijama, TikTok zajednica omogućuje brendovima da se predstave na iskren i zabavan način te ostvare emotivnu vezu s korisnicima“, kaže Dario u najavi svog izlaganja.

Besplatan streaming

Ulaznice su u prodaji za fizičko učešće. Želite li, pak da pratite program putem live streaming-a, moći ćete to učiniti potpuno besplatno, ali uz prethodnu prijavu. Ponovimo još jednom, datum održavanja je 22.3.2022. godine, a lokacija je HUB385 ili online. Istaknute predavače i program možete proveriti na ovom mestu.

KLM odrzivo avio-gorivo
PROČITAJTE I…

Ekološka tranzicija avijacije: KLM počinje da koristi održivo avio-gorivo

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
27Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *