Vesti – Air France naručio 60 aviona Airbus A220 – Travel Magazine

Air France naručio 60 aviona Airbus A220

Air France naručio 60 aviona Airbus A220

I u uslovima pandemije, Air France nastavlja da obnavlja svoju flotu. Prvi od 60 poručenih aviona tipa Airbusa A220-300, kojima Air France planira da zameni svoje letelice Airbus A318 i A319 na mreži kratkolinijskih i srednjelinijskih letova, stići će na Šarl de Gol krajem septembra. Ovaj avion ispunjava Air France-ov plan održivog poslovanja: napravljen je od lakših kompozitnih materijala, koristi 20% manje goriva i proizvodi 34% manje buke u odnosu na letelicu koju zamenjuje, tj. avion prethodne generacije.

Air France povecava broj letova do Beograda
PROČITAJTE I…

Air France povećava broj letova do Beograda

Airbus A220 će imati ključnu ulogu u postizanju ciljeva održivog razvoja kompanije: smanjenje emisije ugljen-dioksida za 50% u apsolutnom iznosu u domaćoj i regionalnoj mreži do 2024. godine, kao i smanjenje emisije ugljen-dioksida od 50% po putniku po pređenom kilometu do 2030. godine.

Prvi od navedenih 60 Airbus A220 dizajniran je posebno za Air France. Letelica na sebi ima nove Air France boje i na prednjem delu trupa ima krilatog morskog konjića, istorijski simbol avio-kompanije koji oslikava njenu bogatu istoriju. Air France Airbus A220 moći će da primi 148 putnika. Svako sedište biće opremljeno USB priključcima tipa A i tipa C. Takođe, i svi putnici će imati pristup Wi-Fi mreži sa svojih ličnih uređaja.

Obuka posade – bezbednost na letu od ključne važnosti

Kako potpuno novi tip aviona dolazi u flotu, čitava avio-kompanija Air France se priprema za dolazak ove letelice najnovije generacije – od pilota i stjuardesa, do zaposlenih na održavanju. Airbus A220 će proći niz testova na zemlji i u vazduhu, a mesec dana po dolasku će se koristiti samo za obuke letačkog i zemaljskog osoblja. Formirane su dve osnovne grupe – piloti i stjuardese – koji će dalje obučavati svoje kolege. Plan avio-kompanije je da približno 700 pilota bude obučeno da upravlja ovim avionom. Takođe, 14 stjuardesa obučeno je u Cirihu između septembra i decembra 2020 i sada sprovodi dalju obuku za kabinsko osoblje.

KLM lider odrzivog poslovanja
PROČITAJTE I…

Kako je grupa Air France-KLM postala lider održivog poslovanja

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *