Vesti – Air France se vraća u Beograd od 13. jula – Travel Magazine

Air France se vraća u Beograd od 13. jula

Air France se vraća u Beograd od 13. jula

Još jedna lepa vest sačekala nas je jutros!

Počev od 13. jula avioni avio-kompanije Air France će dva puta nedeljno – ponedeljkom i četvrtkom, povezivati Beograd i Pariz. Prvi avion ka Parizu će sa aerodroma Nikola Tesla, poleteti u 13 časova. Dolazak na aerodrom Šarl de Gol, očekuje se u 15:30h. Na ovoj liniji saobraćaće avion tipa Erbas A319.

Raspored letova podložan je promenama, te avio-kompanija moli svoje putnike da pre poletanja provere informacije o letu na www.airfrance.rs

Air France obnavlja 40% letova do kraja avgusta

U skladu sa ukidanjem restriktivnih mera, Air France će do kraja juna obnoviti 20% svoje mreže letova, dok se za jul očekuje obnavljanje 35% kapaciteta, a za avgust 40% od prvobitno planiranih letova.

Prema letnjem redu letenja, Air France će leteti do 150 destinacija, čime će pokriti 80% svoje uobičajene mreže letova. Broj letova biće povećan za francuske prekomorske destinacije i za Evropu, pre svega za Španiju, Grčku, Italiju i Portugal, dok će se dugolinijski letovi uvoditi postepeno, kako za putnički, tako i za kargo saobraćaj. Ka destinacijama će leteti 106 od 224 aviona iz flote Air France-a.

„Vidimo da ljudi ponovo imaju potrebu za putovanjima i zato ćemo postepeno vraćati letove ka 150 destinacija u Francuskoj, Evropi i ostatku sveta. Presrećni smo što nakon ovog teškog perioda možemo ponovo da poželimo dobrodošlicu našim putnicima, koje će od leta ponovo moći da putuju i vide se sa svojim najbližima. Bezbednost i zdravlje putnika su najviši prioritet svih zaposlenih u kompaniji Air France, kako zemaljskog, tako i letačkog osoblja“ rekla je An Rigaj, generalni direktor Air France-a.

Air France poziva sve putnike da pre putovanja provere putne restrikcije zemalja u koje putuju.

Ako putujete u Francusku ili je Francuska samo tranzitna zemlja, morate popuniti posebnu potvrdu koja se može preuzeti sa onlajn stranice francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pogledajte kada Ryanair planira da obnovi letove iz Niša, kao i kada Qatar kreće iz Beograda da leti za Dohu. Saznajte i šta vam je potrebno za ulazak u Englesku

Higijenske mere

Od 11. maja, upotreba zaštitnih maski na aerodromu i na svim letovima Air France-a je obavezna. Na svim letovima, vodiće se računa i o držanju fizičke distance. Prilikom ukrcavanja, kontakti će biti ograničeni tako što će se putnici koji imaju sedište u zadnjem delu aviona ukrcavati prvi. Takođe, pre samog ukrcavanja, putnicima će se beskontaktno meriti temperatura. Ukoliko temperatura pređe 38° C, putniku neće biti dozvoljeno da se ukrca, a on će kasnije besplatno moći da zameni svoj let.

Avioni kompanije Air France opremljeni su visokokvalitetnim sistemom ventilacije. U avionima su ugrađeni HEPA filteri za vazduh, isti oni koji se koriste u operacionim salama. Na taj način se vazduh u avionu u potpunosti menja na svaka 3 minuta, a svi (99,999%) virusi i bakterije, uključujući koronavirus, uklanjaju se iz njega. Kabine aviona temeljno se čiste pre svakog leta. Usisavaju se tepisi i sedišta, dezinfikuju sve tvrde površine (nasloni za ruke, ekrani, toaleti…), menja se ćebad, upakovana u plastičnu ambalažu. Na kratkim i letovima srednje dužine jastuci su uklonjeni.

Kako bi kontakt sveo na minimum, ne služi se više hrana i piće na kratkim letovima (do 2,5 sata). Na dužim letovima služe se proizvodi upakovani tako da ispunjavaju nove higijenske standarde. Air France je takođe odustao od duty free ponude i papirnih novina i časopisa u avionu.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
18Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *