Vesti – Air Serbia objavila mere zaštite na svojim letovima i uputstvo za putnike iz Beograda – Travel Magazine

Air Serbia objavila mere zaštite na svojim letovima i uputstvo za putnike iz Beograda

Air Serbia objavila mere zaštite na svojim letovima i uputstvo za putnike iz Beograda

Air Serbia od danas opet leti!

Shodno obnavljanju određenih linija, avio-kompanija je u saradnji sa zdravstvenim organima i regulatornim telima, primenila niz bezbednosnih i higijenskih mera u cilju postizanja bezbednosti i dobrobiti svih putnika i članova posade tokom putovanja.

Šta morate da znate ako putujete iz Beograda?

U skladu sa uputstvima Aerodroma Nikola Tesla Beograd, putnici kompanije Air Serbia koji svoje putovanje počinju iz Beograda na aerodrom treba da dođu najkasnije tri časa pre planiranog vremena poletanja.

Putnici će na terminal moći da ulaze samo preko Ulaza 2.

Upotreba zaštitnih maski za lice obavezna je za sve vreme boravka na aerodromu.

Vremena otvaranja izlaza za ukrcavanje su izmenjena, pa će sada za letove koji se obavljaju avionima tipa ATR gejtovi biti otvoreni 70 minuta pre planiranog vremena poletanja.

Za letove koji se obavljaju uskotrupnim avionima, izlazi za ukrcavanje će biti otvoreni 95 minuta pre poletanja, a za letove koji se obavljaju širokotrupnim avionima, izlazi će biti otvoreni 120 minuta pre planiranog vremena poletanja.

Air Serbia – obavezne maske na svim letovima!

Na svim letovima srpske nacionalne avio-kompanije, uključujući današnje letove za Frankfurt i Cirih, kojima počinje obnavljanje komercijalnog avio-saobraćaja, biće obavezno nošenje maski za lice tokom čitavog trajanja leta, a avioni će biti redovno dezinfikovani.

Air Serbia je prilagodila sve procedure u putničkom avio-saobraćaju pre, tokom i nakon leta novim okolnostima, koje su prouzrokovane pandemijom korona virusa.

„Želimo još jednom da uverimo naše putnike da smo preduzeli i primenili sve neophodne mere, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela. Proaktivno smo uveli i mnoge mere koje su iznad industrijskih standarda u ovoj oblasti, da bismo dalje zaštitili naše putnike i članove posade. Kao i uvek, bezbednost putnika i članova posade su na prvom mestu“, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor kompanije.

On je pozvao putnike da redovno prate vebsajt kompanije, kao i naloge na društvenim mrežama, da bi uvek bili u toku sa merama koje srpska nacionalna avio-kompanija preduzima da bi svojim putnicima omogućila bezbedno i udobno putovanje.

Upotreba zaštitnih maski za lice obavezna je na svim Air Serbia letovima i za putnike i za članove posade.

Dodatna zaštitna oprema koju bi putnici poneli sa sobom (rukavice i viziri) dozvoljena je i dobrodošla.

Pored toga, Air Serbia avioni u floti koji će se koristiti za letove biće kompletno dezinfikovani svakog dana.

Kada je reč o putničkim kabinama, važno je napomenuti i da su Airbas avioni u Air Serbia floti, opremljeni vazdušnim HEPA filterima (High-Efficiency Particle Filters), kojima se kontroliše protok, ponovna cirkulacija i prečišćavanje vazduha.

S druge strane, kod ATR aviona u Air Serbia floti, po preporuci proizvođača, a u vezi sa merama sprečavanja širenja korona virusa, uvedena je posebna procedura koja omogućava maksimalno cirkulisanje vazduha.

Usluga na letu biće pojednostavljena, sa fokusom na minimalni kontakt

To uključuje uklanjanje časopisa na avionu i brošura.

U prvom periodu, u skladu sa preporukama zdravstvenih stručnjaka, neće biti keteringa, već će biti služena samo voda, da bi se sprečilo često skidanje maske i tako smanjio rizik od prenošenja virusa.

Za pojedine kategorije putnika uvedene su i neke posebne pogodnosti, pa će tako svi putnici stariji od 65 godina imati prioritet pri prijavi na letu, bez ikakve naknade.

Porodice koje se prijavljuju na let će moći to da učine putem namenskih šaltera, da bi prijava protekla što brže i efikasnije.

Hrana će biti služena na letovima za Njujork, kada budu ponovo pokrenuti 6. juna.

Air Serbia je ranije saopštila da će u periodu od 21. maja do 14. juna organizovati ograničeni broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

Pored toga, od 29. maja, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, počeće postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu, kao što su Ljubljana, Podgorica, Tivat, Sarajevo, Banjaluka i Skoplje.

Srpska avio-kompanija će obnoviti i komercijalne letove do Njujorka 6. juna, dok će od 13. juna broj prekookeanskih letova biti povećan na dva nedeljno.

Ukoliko budu ukinuta ograničenja putovanja u Evropskoj uniji od 15. juna, Air Serbia planira da poveća broj letova u putničkom avio-saobraćaju.

Pogledajte i koje preporuke je dala Evropska komisija za putovanja, kao i ka kojim destinacijama Etihad Airways povećava broj letova. Takođe, saznajte i kada Španija planira da dočeka prve goste.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
462Shares
Podelite ovaj članak...

2 Komentara

  1. Svi mi se divimo našoj vladi i predsjedniku i želimo da i avio kompanija transakcija dolazi i odlazi za Holandiji pitamo kad će moći pozdrav

    Pošaljite odgovor
  2. Dobar dan! Rezervisala sam kartu za 26/07 od Milana do Beograda! Sta je bitno da znamo i da lì treba negde jos da se prijavim ili registrujem?! Hvala unapred!

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *