– Air Serbia-om direktno iz Beograda do Kaira – Travel Magazine

Air Serbia-om direktno iz Beograda do Kaira

Air Serbia-om direktno iz Beograda do Kaira

Prvi direktan let od Beograda do Kaira nakon pauze duge trinaest godina, obavljen je jutros, 05. juna, a među uvaženim putnicima u avionu bili su i egipatski ambasador u Srbiji, Amr Aljowaily, ambasador Srbije u Egiptu, Jugoslav Vukadinović, ali i direktor egipatske kancelarije Populacionog fonda Ujedinjenih nacija, Aleksandar Bodiroza.

„Ponovno uvođenje direktnih letova između dve prestonice nakon duge pauze, omogućava dalji razvoj turizma u celom regionu Balkana, sa posebnim naglaskom na kulturni i kongresni turizam„, saopštio je egipatski ambasador u Srbiji. Aljowaily je dodao da će novi letovi uticati i na promociju ekonomskih odnosa, omogućavajući prenos robe i dobara i poslovna putovanja, što će značajno doprineti utvrđivanju Kaira kao važnog egipatskog haba. Ambasador Egipta je pohvalio napore Direktorata civilnog vazduhoplovstva Egipta da omogući ovu novu liniju i podršku Agencije za promociju turizma. „Ovo je bio zajednički napor više državnih tela i agencija kako bi se promovisao turizam i stimulisali međunarodni letovi za Egipat“,zaključio je Aljowaily.

Pročitajte još zanimljiv putopis o atrakcijama u Denderi i Abidosu, vodič za egipatsku gastronomiju, saznajte više o Šarm el Šeiku, Sivi i Marsa Alamu, ali i o tome zašto svoj odmor treba da provedete baš u Egiptu.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

2 Komentara

    • E da je samo Hab. Ima tu jos toga, kao Itinerer npr. Ne mora biti srpska rijec, neka bude rijec koju smo imali prije ove, pa iz kakvog god jezika da je dosla. Ja mislio bice neke srece od ovog magazina, a ispalo da je u sluzbi unistavanja naseg jezika.

      Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X