– Air Serbia podseća: Nova pravila o ručnom prtljagu! – Travel Magazine

Air Serbia podseća: Nova pravila o ručnom prtljagu!

Air Serbia podseća: Nova pravila o ručnom prtljagu!

Air Serbia podseća sve svoje putnike na nova pravila o ručnom prtljagu koja se primenjuju od 15. decembra prošle godine.

Nova pravila za ručni prtljag primenjuju se na svim letovima koje obavlja Air Serbia, nezavisno kod kog prevoznika je kupljena karta, osim na letovima za Njujork. Prema ovim pravilima, broj komada ručnog prtljaga koje možete uneti u kabinu zavisi od klase prevoza koju ste rezervisali.

U ekonomskoj klasi putnici imaju pravo na besplatan prevoz prtljaga do 12kg, koji se može sastojati iz jednog komada ručnog prtljaga i jednog komada ličnog prtljaga. Maksimalne dimenzije ručnog prtljaga su 40 x 20 x 55cm, a težine 8 kg. Lični prtljag ne sme da prelazi težinu od 4 kg i nema ograničenja po pitanju dimenzija.

Što se tiče biznis klase, putnici imaju pravo na besplatan prevoz prtljaga do 20kg, i to dva komada ručnog prtljaga i jednog komada ličnog prtljaga. Ručni prtljag može biti maksimalnih dimenzija 40 x 20 x 55cm, a težine 8kg. Lični prtljag može imati do 4kg i nema ograničenja dimenzija.

Ručni prtljag se po ulasku u avion smešta u odeljak iznad sedišta, a lični prtljag ispod sedišta ispred putnika. Prtljag koji se unosi u kabinu ne sme prelaziti dozvoljene dimenzije i težinu, a spajanje prava više putnika u vezi sa besplatnim prevozom prtljaga nije dozvoljeno. Prtljag prekomernih dimanzija i težine podleže naplati, a višak prtljaga se može naplatiti na izlazu za ukrcavanje i to isključivo platnim karticama. Za detaljnije informacije posetite internet stranicu www.airserbia.com.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

8 Komentara

 1. Pitanje:da li se u rucnom prtljagu moze nositi aparat za merenje krvnog pritiska bez baterija sa prikljuckom za struju?

  Pošaljite odgovor
 2. Da li smeju da se nose u rucnom prtljagu udice za ribolov duzine 3cm..hvala

  Pošaljite odgovor
  • Dragi Saša,
   Za svaki predmet za koji niste sigurni da li smete da ga unesete u avion, pozovite korisnički servis aviokompanije sa kojom letite.

   Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X