Vesti – Airbnb kreira alat za evidentiranje zdravstvenog statusa – Travel Magazine

Airbnb kreira alat za evidentiranje zdravstvenog statusa

Airbnb kreira alat za evidentiranje zdravstvenog statusa

Poznata platforma za rezervaciju smeštaja, Airbnb, često ističe kako su prioriteti kompanije zdravlje i bezbednost gostiju. Tome će sada sigurno doprineti i uvođenje programa za evidentiranje zdravstvenog statusa gostiju pre njihovog boravka.

Novi alat predstavlja svojevrsnu tvrdnju o zdravstvenoj sigurnosti. On će omogućiti domaćinima da zatraže od gostiju izjavu o svom stanju koje se tiče simptoma na COVID-19. Od gostiju će, takođe, biti zatraženo i da se izjasne da li su u skorije vreme bili izloženi koronavirusu.

Nova pravila Bec
PROČITAJTE I…

Nova pravila u Austriji za ulazak u radnje i salone

Ova izjava će biti zatražena u momentu pravljenja rezervacije. Tom prilikom gosti će potvrditi da će, kako se bude primaklo vreme boravka, dostaviti nove informacije, ako se pojave simptomi ili ako su u međuvremenu, ipak, izloženi virusu.

Dobrovoljno evidentiranje zdravstvenog statusa

Alat se razvija prema smernicama Svetske zdravstvene organizacije i lokalnih agencija, kao što je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti u SAD. Za razliku od obaveznih informacija koje se tiču zdravstvenog statusa, a koje se zahtevaju na graničnim prelazima i od strane avio kompanija, Airbnb izjava je trenutno dobrovoljna. To bi moglo da se promeni ukoliko se promene smernice agencija i zdravstvenih stručnjaka.

Iz Airbnb-a navode da će u prvoj fazi programa gosti samo davati izjave o izloženosti virusu i eventualnim simptomima. Naravno, izjava se naknadno može proširiti tako da uključuje i obaveštavanje o rezultatima testova i vakcinaciji.

SAD su jedna od prvih zemalja u kojoj će pomenuti alat biti predstavljen.

Negativne ocene Airbnb
PROČITAJTE I…

Da li je u redu da sada dajete negativne ocene Airbnb smeštaju?

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
3Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X