– Ako vam kiša upropasti odmor, vratiće vam novac – Travel Magazine

Ako vam kiša upropasti odmor, vratiće vam novac

Ako vam kiša upropasti odmor, vratiće vam novac

Ma koliko pažljivo se pripremate za odmor i pazite na svaki detalj putovanja, postoji jedna stvar na koju niko od nas ne može da utiče – vremenski uslovi.

Odmori se obično planiraju nekoliko meseci unapred, a tada je teško predvideti kakvo vreme vas čeka na destinaciji u vreme boravka. Čak i kratkoročne prognoze mogu da omanu, pa se nekada desi da se vaš odmor iz sna, u kome dremate na sunčanoj peščanoj plaži sa koktelom u ruci, pretvara u košmar u kome 10 dana ne izlazite iz smeštaja i kroz prozor u daljini vidite kako ogromni talasi besno udaraju u obalu. A najgore od svega je što ste cele godine štedeli da biste sebi priuštili to putovanje.

Ako se ove godine odlučite za odmor na italijanskom ostrvu Elba, kiša neće moći da vam upropasti dobro raspoloženje.

Elba je, posle Sicilije i Sardinije, treće po veličini italijansko ostrvo, a nalazi se u blizini obale Toskane. Popularna je turistička destinacija, sa lepim mediteranskim plažama i bogatom istorijom. Elba je poznata po tome što je na nju svojevremeno bio prognan Napoleon.

Naravno, na Elbi pada kiša. Ali ostrvo je nedavno pokrenulo inicijativu Elba No Rain, tokom koje će svim posetiocima, koji odsedaju u maju, biti refundiran novac za smeštaj ako kiša pada duže od dva sata tokom dana.

Inicijativi su se pridružili mnogi hoteli i hosteli, koji će u slučaju kišnog vremena vratiti novac gostima za posete do 31. maja. U Italiji je proleće zaista počelo veoma kišovito, ali Elbu odlikuje mikro-klima zbog koje ima mnogo više sunca. U svakom slučaju, bilo da je sučano ili ne, gosti ne moraju da brinu, a Turistička organizacija Elbe poziva turiste da dođu i uživaju u brojnim čarima ostrva.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X