Vesti – Ako želite u Veneciju, uskoro značajna promena – Travel Magazine

Ako želite u Veneciju, uskoro značajna promena

Ako želite u Veneciju, uskoro značajna promena

Značajna promena čeka sve one koji planiraju da posete Veneciju od leta sledeće godine. Posetioci će morati da plate da bi ušli u grad. Kako navode italijanski mediji, još uvek se utvrđuje iznos koji će posetioci morati da izdvoje.

Još jedna moguća promena je i da će čuveni italijanski grad, i jedna od najpopularnijih svetskih turističkih destinacija, takođe zahtevati od potencijalnih posetilaca i da unapred rezervišu ulazak. Očekuje se da će na glavnim pristupnim tačkama istorijskog centra grada biti postavljene svojevrsne barijere kao u metro stanicama.

Venecija brodovi za krstarenja
PROČITAJTE I…

Venecija udaljava brodove za krstarenja

Godinama se već raspravlja o merama za kontrolu priliva turista dok pandemija nije gotovo u potpunosti zaustavila dolaske 2020. godine. Ove godine, uz postepeno vraćanje putovanjima, ograničenja su ponovo došla na dnevni red. Globalna turistička žarišta pokušavaju na sve načine da obuzdaju masovne dolaske. Samim tim će biti poboljšan kvalitet doživljaja grada, kako za posetioce tako i za meštane.

Prošlog meseca, Italija je zabranila velikim brodovima za krstarenje da pristaju u venecijanskoj laguni kako bi zaštitila ovo mesto od prekomernog turizma. Ovo bi mogao biti samo prvi korak i promena u nastojanju da se redefiniše i reguliše masovni turizam.

Od leta 2022. godine, ulazak u Veneciju bi mogao koštati od 3 eur do 10 eura, prenosi “La Stampa”. Cena će zavisiti od sezone ali i od toga koliko turista se očekuje određenog dana. Pomenutog plaćanja će biti oslobođeni meštani, rođaci stanovnika grada ali i turisti koji su rezervisali smeštaj u nekom od venecijanskih hotela.

Planirana promena i naplaćivanje ulaza u grad i dalje je veoma kontroverzna. Gradski odbornik, Marko Gasparineti, izjavio je da bi ovo Veneciju pretvorilo u svojevrsni “zabavni park”. Prema njegovim rečima, bolja opcija bi bila ograničiti i regulisati pristup samo onim područjima gde su najveće gužve, kao što je to slučaj sa Trgom svetog Marka.

Venecija prati svaki korak
PROČITAJTE I…

Venecija sada prati svaki korak turista

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
670Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *