Vesti – Amerika se ponovo otvara – Travel Magazine

Amerika se ponovo otvara

Amerika se ponovo otvara

Amerika se ponovo otvara za potpuno vakcinisane međunarodne putnike od 8. novembra. Pomenuti datum je u petak, na Tviteru, objavio pomoćnik sekretara za štampu Bele kuće, Kevin Munoz. Odluka će se odnositi kako na avio tako i na kopnena putovanja.

Određivanje datuma ponovnog otvaranja je vest koja je naišla na odličan prijem u svim sektorima američke travel industrije. Povoljne vesti su očekivane od kako je Bajdenova administracija 20. septembra najavila da se zemlja ponovo otvara, za vakcinisane posetioce, tokom narednog meseca.

Norveska mere
PROČITAJTE I…

Norveška – povratak normalnom životu

Povratak starih poslova

Izvršni direktor aviokompanije Delta, Ed Bastian, izjavio pre nekoliko dana da je ovaj avio prevoznik svakodnevno slao upite administraciji o tačnom datumu ponovnog otvaranja. Izvršni direktor američkog Turističkog udruženja, Rodžer Dou, izjavio je da će ponovo otvorene granice ubrzati povratak poslova vezanih za putovanja koji su izgubljeni zbog pandemije.

Zemlja se ponovo otvara – dugo očekivana vest

Određivanje datuma je od ključnog značaja za planiranje. To je bitno kako za avio kompanije i firme čije je poslovanje vezano za putovanja tako i za milione putnika širom sveta. Sada će konačno biti moguće unapred planirati posetu Sjedinjenim Državama.

Dosadašnja američka politika uglavnom nije dozvoljavala putovanja iz 33 zemlje. Tu su se našla i velika turistička tržišta, značajna za SAD, poput Kine, Indije, Brazila, Velike Britanije, Irske i većine kontinentalne Evrope.

Koje se vakcine prihvataju?

Bela kuća tek treba da potvrdi koje će vakcine biti prihvaćene. Takođe, i koji izuzeci će postojati u pogledu zahteva za vakcinacijom. Iz Bajdenove administracije još nije saopšteno ni da li će nevakcinisanoj deci biti odobren ulazak.

Rojters je preneo da će CDC prihvatiti sve vakcine koje je odobrila Svetska zdravstvena organizacija.

Skijanje u Austriji
PROČITAJTE I…

Kako će izgledati skijanje u Austriji ove zime?

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
8Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *