– Amsterdam izbacio turiste iz Četvrti crvenih fenjera – Travel Magazine

Amsterdam izbacio turiste iz Četvrti crvenih fenjera

Amsterdam izbacio turiste iz Četvrti crvenih fenjera

Amsterdam će potpuno zabraniti pristup vođenim turističkim turama u Četvrti crvenih fenjera, ovo je najnovija odluka gradskih vlasti kako bi se smanjile gužve u ovom delu grada, ali i poboljšali radni uslovi seksualnih radnica koje u čuvenim izlozima pozivaju mušterije.

„Zabranićemo ture koje posetiocima pokazuju izloge sa seksualnim radnicama u četvrti De Wallen, ne samo zato što želimo da izađemo na kraj sa prekomernim turizmom, već i zato što takvo ponašanje turista nije uviđajno“, objasnio je zamenik gradonačelnika. „Potpuno je zastarelo i neprihvatljivo da se seksualne radnice posmatraju kao turistička atrakcija.“

Ova odluka stupa na snagu 01. januara iduće godine. U Amsterdamu, koji se davi pod teretom prekomernog turizma, više od 1.000 vođenih tura prođe svake nedelje preko Oudekerksplein-a, glavnog trga Distrikta crvenih fenjera. Ove gužve nisu dobre za lokalne biznise, a veoma uznemiravaju i lokalce. Učesnici vođenih tura neretko se ponašaju grubo i neučtivo prema prostitutkama, a redovno ih fotografišu bez dozvole.

Ovo je samo poslednja u nizu mera gradskih vlasti usmerenih na borbu sa prekomernim turizmom. Prošle godine uvedeno je nekoliko rigoroznih mera i kazne za uriniranje, pijanstvo i pravljenje buke na javnom mestu, a visina kazne, koja se naplaćuje na licu mesta ide do čak 140 evra.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *