Vesti – Anthenea: prvi plutajući eko-hotel na svetu – Travel Magazine

Anthenea: prvi plutajući eko-hotel na svetu

Anthenea: prvi plutajući eko-hotel na svetu

Zamislite da svoj medeni mesec provedete u eko-hotelu koji pluta usred okeana, te svaku noć spavate pod vedrim nebom i zvezdama? Pa, sada je to izvodljivo, zahvaljujući kompaniji Anthenea. Ova francuska kompanija stoji iza prvog plutajućeg hotela koji se napaja solarnom energijom, istovremeno pružajući zaista nezaboravno iskustvo.

Pogledajte kako izgleda prvi zlatni hotel na svetu, kao i novi turski hotel koji „lebdi“ iznad arheološkog nalazišta. Saznajte i kako da odsedate bezbedno u hotelu za vreme pandemije.

Bond film kao inspiracija?

Eko-hotel Anthanea pruža pogled od 360 stepeni na okean i stakleno dno gde posetioci mogu da posmatraju čudesan svet riba, piše Lonely Planet. Prema navodima kompanije, ideja je prvobitno potekla iz filma o agentu 007 iz 1977. godine „Špijun koji me je voleo„. Iza projekta se krila jaka želja da se stvori nešto neverovatno i futurističko.

Prvi Anthenea hotel otkriven je u luci Trbebeurden na ružičastoj granitnoj obali Bretanje u Francuskoj. Na samom vrhu hotela se nalazi lounge koji može da služi za sunčanje, svečane večere i ručkove, a ceo hotel može da primi dvanaest ljudi.

Iznajmljivanje je trenutno omogućeno nakratko, iako je kompanija saopštila da je već do sada primila veliki broj zahteva. Postoje planovi da se prve isporuke „kapsula“ izvrše u proleće 2021. godine, što znači da će se više Anthenea pojaviti na različitim lokacijama širom sveta.

Kapsula veličine 540 kvadratnih metara dizajnirana je da radi na solarnu energiju, sa pet automatski rotirajućih solarnih panela. Takođe uključuje izuzetno veliki krevet u glavnoj spavaćoj sobi, kade sa morskom vodom i panoramsku kuhinju.

„Budući da je Anthenea sertifikovana kao eko-hotel, daje vam priliku da plovite morskim pejzažom u režimu sporog otkrivanja i spustite sidro tamo gde vaše srce želi. Nisu potrebne posebne navigacijske veštine ili licence“, stoji u saopštenju kompanije.

Cene zakupa kreću se od 290 evra za dve osobe, za jednu noć.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
6Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *