Vesti – Atrakcija Alonizosa - Grčka dobija svoj prvi podvodni muzej – Travel Magazine

Atrakcija Alonizosa – Grčka dobija svoj prvi podvodni muzej

Atrakcija Alonizosa – Grčka dobija svoj prvi podvodni muzej

Prvi podvodni muzej u Grčkoj biće otvoren u subotu, 1. avgusta, piše eKapija. Posetioci će na izložbi moći da se dive ostacima i predmetima koji su se nalazili na potonulom brodu iz 5. veka pre nove ere.

Pogledajte spektakularan muzej podvodne umetnosti u Kankunu, te saznajte koje posledice po muzeje će imati pandemija Covid-19.

Muzej se nalazi na ostrvu Alonizos u Grčkoj, nedaleko od obale susednog nenastanjenog ostrva Peristera, prenosi ANA. Posetioci muzeja obilaziće ga roneći, sami ili uz pomoć profesionalnih ronilaca. Oni koji ne vole da rone, izložbu će moći da prate i na suvom, uz pomoć virtuelne ture i koristeći VR tehnologiju.

Čuvena olupina broda, koja će biti predstavljena na izložbi, smatra se jednim od najvažnijih pronađenih antikviteta, a otkrili su je 1985. ribari sa Alonizosa, nedaleko od stenovite obale Peristera na dubini od 28 metara. Smatra se da je to bio veliki trgovački brod koji je potonuo usred oluje oko 425. godine pre naše ere. Na brodu su bile hiljade amfora sa vinom iz Peparitosa i Mendija, antičkih gradova poznatih nekada po dobrom vinu.

Izložba će biti otvorena do 2. oktobra.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
9Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X