– Atrakcije Dubaija - najveći vodeni park na svetu – Travel Magazine

Atrakcije Dubaija – najveći vodeni park na svetu

Atrakcije Dubaija – najveći vodeni park na svetu

Najveći vodeni park u Dubaiju uskoro će postati i najveći na svetu, uvođenjem džinovskog tornja i 12 novih tobogana.

Ako se krajem sledeće godine zateknete u Dubaiju, očekuje vas divlja i jedinstvena vodena avantura, budući da je park Aquaventure u čuvenom luksuznom hotelu Atlantis The Palm najavio širenje i obaranje postojećih rekorda. U narednih 18 meseci akva park će postati bogatiji za 12 novih tobogana i 34m visok toranj, kako bi postao najveći na svetu i svrgnuo sa trona trenutnog rekordera – Tropical Islands Resort u Nemačkoj.

Aquaventure se trenutno može pohvaliti sa preko 20 vožnji, ali ljubitelji vodene zabave će na raspolaganju uskoro imati dodatnih 12 tobogana, od kojih su neki osmišljeni za decu, ali ima i onih koji predstavljaju pravu poslasticu za akva-veterane. Među najveće atrakcije spada Mammoth Blast, opisan kao najduži porodični vodeni rolerkoster, dužine 449m. Iz parka su najavili da će nuditi beskompromisnu zabavu sa neverovatnim brzinama.

Aquaventure u Dubaiju nudi sjajnu zabavu svim postetiocima, kako mališanima tako i odraslima

Ono koje žele da testiraju svoje živce, to mogu da urade na hibridnoj vožnji Pipeline Blast/Flying Saucer 20, sa okretanjima i prevrtanjima koja prkose gravitaciji. Za mališane i one koji ne vole previše adrenalina postoje brojne aktivnosti, uključujući i novu oblast za decu u kojoj će se nalaziti četiri mini verzije vožnji za odrasle.

Vodena zabava je izgleda veoma popularna na Bliskom istoku. U Bahreinu se uskoro otvara najveći podvodni tematski park na svetu, sa potopljenim Boeing-om 747, brojnim podvodnim skulpturama i koralnim grebenima.

Pročitajte i koji su još najbolji tematski parkovi Dubaija, najbolji tržni centri i najzanimljiviji suveniri i koje su to nove atrakcije u ovom emiratu. Saznajte da li je Dubai zaista toliko skup i naučite više o striktnim pravilima ponašanja koja u njemu vladaju.

Foto: atlantisthepalm.com

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

 

Podelite ovaj članak...
1Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *