– Aviokompanija priznala da špijunira putnike – Travel Magazine

Aviokompanija priznala da špijunira putnike

Aviokompanija priznala da špijunira putnike

Nove tehnologije su nam život promenile nepovratno.

Sve u našim životima – rad, ljubav, druženje, zabava i kupovina delimično se odvija online, gde se svaka naša reč i pretraga negde beleže i ubacuju u algoritme koji nam dalje „pomažu“ u daljim pretragama, kupovini i ostvarivanju kontakata. Zato ne čudi što je sve veći broj ljudi danas u paranoji da ih neko stalno posmatra.

Nedavno je i jedna velika azijska kompanija potvrdila da aktivno špijunira svoje putnike. Prošlog meseca je honkonška aviokompanija Cathay Pacific tiho i bez pompe ažurirala svoju politiku privatnosti, pa sada u njoj stoji da preko kamera može da snima putnike kako u svojim aerodromskim laundževima, tako i u avionu. Takođe, koristi podatke svog inflight sistema za zabavu da bi pratila koje zabavne sadržaje putnici vole, kako bi unapredila putno iskustvo. A prema politici privatnosti, sve podatke o putnicima može da deli sa drugim kompanijama, u marketinške svrhe.

Nešto ranije ove godine, još neke velike kompanije kakve su American, Emirates i Singapore Airlines, takođe su potvrdile instalaciju kamera u u svoje inflight sisteme za zabavu putnika u avionu, ali su naglasile da nemaju nameru da ih koriste. Navodno, ova tehnologija je uvedena kako bi u budućnosti putnicima omogućila video-konferencije tokom leta.

Pročitajte više o kamerama u okviru inflight sistema za zabavu u avionu, ali i o tome da li postoji realan strah od skirvenih kamera u vašem smeštaju.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X