– Bali uvodi turističku taksu – Travel Magazine

Bali uvodi turističku taksu

Bali uvodi turističku taksu

Bali počinje sa naplatom turističke takse polovinom sledećeg meseca po ceni od 150.000 indonežanskih rupija (Indonesian Rupiah IDR), što iznosi oko 10 američkih dolara. Taksa će početi da se naplaćuje od 14. februara 2024. godine.

Prikupljena sredstva biće namenjena očuvanju i poboljšanju životne sredine na ostrvu, koje godišnje posećuje oko šest miliona turista. Takođe, prihodi od takse će se koristiti i za unapređenje turističkih usluga, kao i za poboljšanje bezbednosti.

Boravišnu taksu na Baliju možete platiti na internet stranici LOVE BALI, na linku https://lovebali.baliprov.go.id/ ili na novoj mobilnoj aplikaciji koja će uskoro biti pokrenuta. Bezgotovinska plaćanja se mogu obaviti i na dve najprometnije lokacije, na aerodromu Denpasar i luci Benoa Bali.

Turisti izvan ASEAN regiona će takođe i na dalje plaćati vizu po dolasku, kao i do sada. Indonezija još uvek nije donela odluku o njenom ukidanju, ali se to očekuje u narednom periodu.

Januarski kviz
PROČITAJTE I…

Odigrajte naš januarski kviz i osvojite Laguna knjige!

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
5Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Sve više takvih, zanimljivih destinacija ih uvodi. Ali, ko sebi može da priušti putovanje na Bali, može da plati i skuplje avionske karte recimo za ‘royal charter service’ let, pa i da plati taksu. Ko ne može, kako naš narod kaže, „pruža se onoliko, koliko je dugačak“.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *