– Bizaran put do kraja ravne ploče – Travel Magazine

Bizaran put do kraja ravne ploče

Bizaran put do kraja ravne ploče

Ne biste nikada mogli da pomislite da postoje ljudi koji veruju da je zemlja ravna ploča.

Ali ova suluda teorija se čak pet vekova posle kraja Srednjeg veka povampirila i dobila iznenađujuće mnogo pristalica.

Grupa ravnozemljaša je odlučila da krene na jedno veoma bizarno, „istraživačko“ putovanje. Oni će se uputiti do Antarktika gde se, kako veruju, nalazi kraj zemljine ravne ploče. Kako kažu cilj ovog putovanja je da dokažu da zemlja nije loptastog oblika.

Detalji putovanja se još uvek drže u tajnosti. Organizator je Flat Earth International Conference (FEIC). Ova, američka organizacija se bavi organizovanjem seminara i konferencija na kojima se pristalice verovanja u ravnu zemlju okupljaju i razmenjuju svoje stavove i ideje.

Oni veruju da je zemlja ravna ploča, i negiraju heliocentrični sistem prema kome se Zemlja okreće oko Sunca. Na jedno od glavnih pitanja kako se ceo svet ne prevali preko ivice te ploče, tj. kako se mora i okeani ne preliju, oni odgovaraju da je to zbog toga što je zapravo ta ploča obilika tanjira za supu, tj. na njenom obodu se nalaze visoke planine Antarktika. Ovaj kontinent koji se nalazi na južnom zemljinom polu, prema naučno dokazanim činjenicama, za njih predstavlja prsten ili ogradu kojom je zemljina ravna ploča zaštićena da se sa nje ne može pasti!

To je i razlog zašto će se naredne godine uputiti na istraživačko putovanje do kraja sveta, gde treba da dokažu da je Antarktik zapravo jedan visoki, ledeni zid.

Ironija je da će oni na taj svoj put morati da odu brodovima koji za svoje kretanje koriste navigacione sisteme koji su zasnovani upravo na činjenici da je zemlja okrugla. Oni se kreću uz pomoć satelitske navigacije, a sateliti kruže oko zemlje što ne bi mogli da je zemlja ploča.

Kao jedan od glavnih dokaza da zemlja nije okrugla, oni navode da kada putuju avionom na velikim visinama ne vide zakrivljenje zemlje, koje bi moralo postojati ukoliko bi zemlja bila okugla. Slike iz satelita koje dokazuju zemljin sferni oblik su za njih samo montaža, a NASA nas zapravo sve vreme laže. U svojim tvrdnjama čak idu dotle da tvrde kako su se sve svetske svemirske agencije udružile da omoguće uskoro putovanje u svemir, samo kako bi zamaskirale najčuvaniju tajnu – a to je da je zemlja ravna ploča.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *