Breaking News – Air Serbia odlaže početak redovnog putničkog saobraćaja za dve nedelje – Travel Magazine

Air Serbia odlaže početak redovnog putničkog saobraćaja za dve nedelje

Air Serbia odlaže početak redovnog putničkog saobraćaja za dve nedelje

Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, odložiće početak obavljanja redovnog putničkog saobraćaja sa planiranog 1. juna na 15. jun, nakon preporuke Evropske komisije.

Kako je istovremeno reč o zemljama u kojima se nalazi veliki broj Air Serbia destinacija, srpski nacionalni avio-prevoznik prinuđen je da odloži pokretanje redovnog putničkog saobraćaja u okviru najavljenog reda letenja.

Određeni letovi biće obnovljeni od 18. maja

S druge strane, obnavljanje avio-saobraćaja do ograničenog broja destinacija (London Hitrou, Frankfurt, Cirih i Beč), koje je najavljeno za period od ponedeljka, 18. maja, biće realizovano, piše na zvaničnom sajtu kompanije.

Usled pomenute preporuke Evropske komisije, letovi do ovih destinacija biće obavljani u nešto manjem obimu, nego što je prvobitno planirano.

„Naša flota i naši zaposleni u potpunosti su spremni da odmah počnu sa obavljanjem redovnog putničkog saobraćaja. Međutim, sam početak saobraćaja i njegov obim ne zavise samo od nas, već i od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmena ograničenja u putovanjima u zemljama do kojih letimo. Zbog toga mi pratimo sve odluke nadležnih organa i u hodu usklađujemo naše poslovanje i planove sa realnošću“, rekao je Dankan Nejsmit, generalni direktor kompanije Air Serbia.

Air Serbia je najavila ranije da će se saobraćaj obnavljati postupno posle pauze uzrokovane pandemijom korona virusa i različitim merama kojima su putovanja bila ograničena na globalnom nivou.

Saopšteno je i da će red letenja pretrpeti određene izmene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine, odnosno da će se letovi do jednog broja destinacija obavljati onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, da će frekvencija letova do pojedinih destinacija biti smanjena, kao i da će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

Srpska nacionalna avio-kompanija nastaviće da putnike redovno obaveštava o statusu njihovih rezervacija i neophodnim bezbednosnim merama koje će se sprovoditi.

Sve potrebne informacije, kao i ažurirani red letenja, pogledajte na airserbia.com.

Pročitajte kakav je protokol ulaska u zemlju propisala Vlada Srbije, kao i kada Ryanair planira da obnovi 40 odsto svojih letova. Saznajte i koji aerodrom je proglašen za najbolji, i to osmi put zaredom.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X