Breaking News – Nove mere na granici - građani Srbije na ulasku u zemlju prolaze kroz posebnu trijažu – Travel Magazine

Nove mere na granici – građani Srbije na ulasku u zemlju prolaze kroz posebnu trijažu

Nove mere na granici – građani Srbije na ulasku u zemlju prolaze kroz posebnu trijažu

Nakon što je broj novozaraženih počeo da raste širom Evrope, od juče za sve naše građane važe nove mere prilikom ulaska na teritoriju Srbije.

Svi koji ulaze u Srbiju, nebitno da li su stranci ili naši građani, na granici dobijaju zdravstveno uputstvo i meri im se telesna temperatura. Svaki sumnjiv slučaj na koronu, pravo sa granice biće upućen u kovid ambulantu, preneo je „Blic„.

Nove mere su usledile od kada je pojačan zdravstveni nadzor na granicama, koji je juče najavio državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

Nudisti zarazeni u Francuskoj
PROČITAJTE I…

Koronavirus u Francuskoj – 100 nudista zaraženo virusom u poznatom rizortu

On je objasnio da uputstva sadrže sve podatke koji su neophodni za građane koji se vraćaju u zemlju – koji su simptomi na osnovu kojih treba da se jave u kovid ambulantu, na koje brojeve telefona mogu da se informišu i da urade testiranja.

Bali odlaze otvaranje do 2021
PROČITAJTE I…

Bali odlaže otvaranje ostrva za međunarodne turiste sve do 2021…

Na uvođenje ovih novih mera veruje se da se Vlada Srbije odlučila zbog prilično loše epidemiološke situacije u zemljama u okruženju, a gde trenutno boravi određen broj naših građana na letovanju. Sa ciljem da održi dobru epidemiološku situaciju u zemlji, država ne želi da rizikuje sa povratnicima, posebno ne sada kada se približava početak školske godine.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X