Breaking News – Porast novozaraženih u Kini stopirao avio-saobraćaj - otkazano 1.200 letova! – Travel Magazine

Porast novozaraženih u Kini stopirao avio-saobraćaj – otkazano 1.200 letova!

Porast novozaraženih u Kini stopirao avio-saobraćaj – otkazano 1.200 letova!

Iako se čini da je virus oslabio, broj novozaraženih širom sveta neverovatno brzo raste. Na globalnom nivou sada je već više od 8 miliona potvrđenih slučajeva, a Brazil je juče imao vrlo neslavan rekord sa 37.278 novih slučajeva Covid-19.

Ni u Kini nije ništa bolja situacija, prenosi Breaking Travel News. U Pekingu je otkazano više od 1.200 letova, nakon što je kineska prestonica stavljena opet u strogi karantin zbog porasta obolelih. Železničke usluge takođe su svedene na minimum, najmanje do 9. jula. Ove mere su uvedene nakon što je prijavljen 31 novi slučaj virusa, ukupno 137 u prošloj sedmici.

Pogledajte kada Maldivi ukidaju ograničenje, kao i pod kojim uslovima srpski građani mogu u Grčku. Saznajte i do kojih novih gradova će Wizz Air leteti od jula iz Beograda. 

Pre otkrivanja novih slučajeva, kineska metropola je bila punih 57 dana bez novozaraženih. Veruje se da je da se novi talas zaraženih desio na pijaci Xinfandi koja snabdeva gradsko tržište sa 80 odsto mesa i povrća. Milioni građana Pekinga sada žive opet pod obnovljenim ograničenjima.

Zbog novozarazenih otkazani letovi u Kini

Foto: Kobu Agency from Unsplash

Tako stanovnici u srednjim ili visokorizičnim oblastima ne mogu da napuste grad. Ljudi iz područja niskog rizika mogu da izađu, ali prvo moraju da se testiraju negativno na Covid-19. Osnovna škola, srednja škola i fakulteti su opet obustavljeni, sportska dešavanja pauzirana, a bazeni i teretane zatvoreni. Međutim, putevi su otvoreni, a kompanije i fabrike još uvek mogu da rade.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *