Breaking News – Poremećaj u saobraćaju između Evrope i Azije – Travel Magazine

Poremećaj u saobraćaju između Evrope i Azije

Poremećaj u saobraćaju između Evrope i Azije

Zatvaranje pakistanskog vazdušnog prostora za civilne letove je prouzrokovalo veliki poremećaj u dugolinijskom saobraćaju na rutama između Evrope i Azije. Na hiljade putnika je ostalo zarobljeno na aerodromima zbog otkazivanja i kašnjenja velikog broja letova.

Mnoge aviokompanije su prinuđene da promene svoje rute kako bi izbegle prostor Pakistana, koji je zatvoren u sredu 27. februara, nakon vazdušnih sukoba sa Indijom u regionu Kašmira, tokom kojih su oborena dva pakistanska i jedan indijski ratni avion. Prekid saobraćaja u ovom regionu, preko koga inače vodi jedna od glavnih evropsko-azijskih ruta, trajaće najmanje dva dana, do 28. februara u ponoć.

Čini se kako je ovom odlukom najviše pogođena tajlandska aviokompanija Thai Airways koja je bila prinuđena da otkaže na desetine letova od i do Evrope, zbog čega su hiljade putnika zarobljene na aerodromima. Iz kompanije navode da će letovi biti obnovljeni danas, s tim da će njihova ruta biti promenjena i vodiće preko Kine.

Problema u saobraćaju su imale i aviokompanije British Airways, Aeroflot, Air France, Singapore Airlines, Emirates, Etihad Airways, Qatar Airways i mnoge druge.

Zbog iznenadnih sukoba Indije i Pakistana zatvoreni su i mnogi civilni aerodromi na severozapadu Indije, dok je avio saobraćaj u Pakistanu potpuno zaustavljen. Indijske aviokompanije Jet Airways, SpiceJet, IndiGo i mnoge druge su prinuđene da otkažu veliki broj letova.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X