Vesti – Budućnost putovanja - testiranje na korona virus pre ulaska u avion? – Travel Magazine

Budućnost putovanja – testiranje na korona virus pre ulaska u avion?

Budućnost putovanja – testiranje na korona virus pre ulaska u avion?

Iako se svuda sem u Americi primećuje blaga stabilizacija korona virusa, većina lekara procenjuje da bi pandemija mogla da potraje još mesecima… Naravno, kako se letnji meseci približavaju, mnogi imaju samo jedno pitanje: kada i na koji način ćemo moći da putujemo?

Odgovor možda ima avio-kompanija Emirates.

Ona je prva avio-kompanija koja je počela na licu mesta da vrši testiranje na Covid-19 za putnike. Prvi pregled obavljen je juče na aerodromu u Dubaiju, kada su testirani putnici priliom prijavljivanja za let za Tunis.

Ispred avio-kompanija medijima je rečeno da su u pitanju brzi testovi čiji su rezultati gotovi u roku od 10 minuta! Testove je sprovela zdravstvena uprava Dubaija.

Testiranje na korona virus postaće sastavni deo ukrcavanja?

Jedna od najuspešnijih avio-kompanija na svetu planira da testove proširi i na preostale letove koji su u funkciji. Takođe, planira da udalji sa leta sve one koji budu imali pozitivne nalaze.

„Ovo će nam omogućiti da sprovedimo testove na licu mesta i pružimo svojim putnicima potvrdu da su negativni na virus, koja im je potrebna ukoliko putuju u zemlje koje traže Covid-19 sertifikate“, rekao je glavni operativni direktor avio-kompanije Adel Al Redha.

Testiranje prilikom ukrcavanja na let Emirates-a, prilagođeno je socijalnom distanciranju. Na šalterima za prijavu postavljene su zaštitne pregrade, a osoblje aerodroma nosi zaštitnu opremu, koja uključuje rukavice i maske.

Putnici takođe moraju da nose svoje maske na aerodromu, i u avionu. Određene usluge leta su takođe izmenjene kako bi se pomoglo u borbi protiv širenja virusa Covid-19.

Časopisi i drugi štampani materijali više nisu dostupni, dok je pakovanje i serviranje hrane i pića modifikovano, kako bi se smanjila interakcija među ljudima. Trenutno je putnicima u ručni prtljag dozvoljeno da unesu samo prenosni uređaj, aktovku i predmete za bebe.

Sve ostale torbe moraju biti prijavljene.

Pročitajte koje drastične mere je donela Lufthansa, kao i koja evropska avio-kompanija ima najbolji potencijal da se izbori sa virusom. 

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
285Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *