Vesti – Čarobni Bali - virtuelna izložba umetničkog fotografa Predraga Mijailovića – Travel Magazine

Čarobni Bali – virtuelna izložba umetničkog fotografa Predraga Mijailovića

Čarobni Bali – virtuelna izložba umetničkog fotografa Predraga Mijailovića

Umetnički fotograf, Predrag Mijailović, predstavio je svoje fotografske impresije indonežanskog ostrva Bali na autorskoj, virtuelnoj izložbi fotografija, na veb sajtu Društva srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA www.nusantara.rs.

Usled pandemije COVID–19, i nemogućnosti da se organizuje izložba, koja bi bila dostupna široj javnosti u jednoj od beogradskih galerija, organizatori su odlučili da izložbu organizuju virtuelno, sa nadom da će beogradska publika moći da, po okončanju pandemije, uživa u fotografijama.

Zakon o zabrani alkohola na Baliju
PROČITAJTE I…

Zakon o zabrani alkohola – kraj turizma na Baliju?

42 fotografije tropske Indonezije iz objektiva Predraga Mijailovića

Na virtuelnoj izložbi, prikazane su 42 fotografije, na kojima je zabeležen život običnog čoveka u tropskoj, živopisnoj, i koloritnoj Indoneziji. Autor se trudio da prikaže život indonežanskog čoveka u prirodi, daleko od luksuznih hotela i restorana, u turističkim centrima. Pored običnog čoveka, fotografisao je i pirinčana polja, kao mesta, na kojima Indonežani vredno rade, do ceremonija, radnika u svojim radnjama, ali i prelepe plaže, i koloritnu floru.

Na Baliju je boravio u maju 2018. godine, kada na ovom ostrvu, posle kišnog perioda, počinje turistička sezona. Na putovanje je išao u sopstevnoj organizaciji, i, tokom dve nedelje, boravio u Ubudu, iz kojeg je obišao najveći deo Balija, a zatim je proveo na jugu, u oblasti Nusa Dua, koji je poznat po lepim plažama. Oduševljen je lepotom prirode, a posebne utiske ostavila je arhitektura hramova, tradicionalni običaji i veoma bogata gastronomska ponuda, te nadaleko čuveni indonežanski začini. Međutim, najjači utisak ostavili su Indonežani, koji su izrazito srdačni, ljubazni, predusretljivi, zato konstatuje da je Indonezija zemlja nasmejanih ljudi.

Slike Predraga Mijailovića

Foto: Predrag Mijailović

Indonezija – velika inspiracija za srpske turiste

Indonezija, kao najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svetu, najveća je ostrvska zemlja i treća demokratija na svetu. Sa više od 17.500 ostrva, hridi i stena, više od 300 naroda, zemlja je koju seku tri časovne zone, sa velikim brojem aktivnih vulkana i bujnom vegetacijom, velika je inspiracija za srpske turiste, poslovne ljude, kao i profesionalne fotografe, koji sve više posećuju ovu jedinstvenu zemlju. Bogata istorija, jedinstvena flora i fauna, nasmejani ljudi, bili su motivi, da Mijailović poseti popularni Bali, i uradi veliki broj fotografija.

Mijailović je rođen 1971. u Beogradu. Fotografijom je počeo intenzivnije da se bavi od 2007. godine. Učestvovao je na nekoliko grupnih izložbi. Najviše voli da fotografiše ljude i njihovo okruženje, tako da su mu omiljeni žanrovi ulična i lajf fotografija. U poslednjih šest godina bavi se i komercijalnom fotografijom, najčešće kao fotograf na događajima. Živi i radi u Beogradu.

Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA, osnovano 2003. ima za cilj da postane jezgro nevladinog sektora, radi jačanja odnosa između dve geografski udaljene, ali bliske zemlje. NUSANTARA svojim aktivnostima pomaže uspostavljanju saradnje u oblasti socijalnih pitanja, umetnosti, obrazovanja, kulture, ali i doprinosi jačanju i razvoju političkih i ekonomskih odnosa, saradnji između Srbije i Indonezije, i predstavlja svojevrsni „most“ za razvoj bilateralnih veza dveju tradicionalno prijateljskih država.

Virtuelnu izložbu pogledajte ovde.

Bali dovodi 4400 influensera
PROČITAJTE I…

Indonezija – Bali planira da oživi turizam uz pomoć 4.400 influensera …

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X