Vesti – Čikago - posetite virtuelno glavne atrakcije "vetrovitog grada" – Travel Magazine

Čikago – posetite virtuelno glavne atrakcije „vetrovitog grada“

Čikago – posetite virtuelno glavne atrakcije „vetrovitog grada“

U trenutku kada su nam putovanja uskraćena, veliki broj američkih gradova otvara svoja vrata. Virtuelno. Jedan od tih gradova je i Čikago. Grad u kojem prema poslednjoj proceni živi oko 200.000 Srba, ima mnoštvo opcija za virtuelne turiste.

Ne samo da možete da razgledate poznate gradske muzeje, već možete da pregledate istorijsku biblioteku i posetite simpatične životinje u zoo vrtu.

Arhitektura i razgledanje

Čikago je poznat po svojoj prelepoj arhitekturi i istorijskim znamenitostima, posebno po najvećoj kolekciji zgrada na svetu, koje je dizajnirao Frenk Lojd Rajt.

Tako možete da posetite onlajn čuvena zdanja legendarnog arhitekte, kao što su Hram jedinstva u Oak Park-u, zatim kuću Frederika C. Robija u Hajd Parku, kao i Rajtov dom i studio.

View this post on Instagram

Robie House -Built in 1910

A post shared by Frank Lloyd Wright (@_frank_lloyd_wright_) on

Muzeji Čikaga

Ako ne obilazite evropske dvorce ili nacionalne parkove, danas možete odabrati da posetite mnoštvo muzeja. Zahvaljujući Google platformi Arts and culture, svet svetskih top muzeja vam je na dohvat ruke.

Umetnički institut iz Čikaga ima zadivljujuću kolekciju od 40.000 slika, koje uključuju neke od najpoznatijih platna poput „Nedelja u La Grande Jatte“ i „Vodeni ljiljani“ Monea.

Planetarijum Adler, prvi američki planetarijum, ima jedinstvenu video seriju koja je savršena za učenike da budu u toku sa domaćim zadacima dok su škole zatvorene.

The Field Museum u Cikagu

The Field Museum Foto: Chris Nguyen from Unsplash

Google platforma takođe omogućava pristup brojnim muzejima iz Čikaga, kao što su Muzej polja, Muzej prirode Peggi Notebaert, Istorijski muzej Čikaga, Nacionalni muzej meksičke umetnosti, Muzej orijentalnog instituta i drugi.

Najbolja biblioteka u Čikagu

Istražite biblioteku Newberry i njenu kolekciju retkih knjiga, mapa, rukopisa i drugog štampanog materijala.

Zoološki vrtovi

Akvarijum Shedd, poznat po viralnim video zapisima o pingvinima koji lutaju oko eksponata, je dom više od 32.600 morskih vrsta. Podvodna kamera prenosi uživo brojne raznobojne ribe i druga morska stvorenja.

Ukoliko više volite kopnene životinja, posetite onlajn Brookfield Zoo, gde živi preko 2.000 životinja. Zoološki vrt svaki dan ima live prenose na Facebooku. Ljudi širom zemlje mogu uživati u njegovim edukativnim materijalima, ali i u divljini gde žive gorile.

Čikago je takođe dom jednog od najvećih programa zaštite i nauke koji se nalazi u zoološkom vrtu Lincoln Park. Virtuelni turisti mogu da razgovaraju sa čuvarima zoološkog vrta, obilaze staništa divljih životinja i vide još mnogo toga na Facebooku, Tvitteru i Instagramu.

Više informacija i obilazaka po Čikagu možete pronaći na sajtu Choose Chicago.

Pogledajte putem koje mreže možete da istražite moskovski metro, ali i grobnice faraona. Saznajte i koji mikro sajt ima kolekciju zvučnih zapisa koji će da vas prenesu na ulice Pariza.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
141Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *