Da li će travel influenseri zbog korone ostati bez posla? – Travel Magazine

Da li će travel influenseri zbog korone ostati bez posla?

Da li će travel influenseri zbog korone ostati bez posla?

Mnoge države su na udaru svetske pandemije virusa korona. Granice se zatvaraju, saobraćaj je stopiran, a prognoze negativnog finansijskog uticaja na mnoge privredne grane su sumorne. Turizam i ugostiteljstvo su među industrijama koje korona najviše pogađa i mnogi poslovi su ugroženi. Ali osim očiglednih gubitnika – hotela, restorana, aviokompanija, turističkih agencija, itd., postoje i manje očigledne „profesije“ kojima epidemija ugrožava egzistenciju. Travel influenseri, blogeri, instagram zvezde i digitalni nomadi su među njima.

Osim jasno vidljivih prepreka, kao što su zatvorene granice i prozemljeni avioni, mnogi od njih se suočavaju sa još jednim problemom. Da bi mogli da finansiraju svoj način života, blogeri, influenseri i instagrameri se u velikoj meri oslanjaju na sponzorstva i partnerstva.

Reklamirajući određene proizvode, kozmetiku, hotele i sl. na društvenim mrežama, oni zarađuju zavidne sume novca. Sada su ta partnerstva odjednom pod znakom pitanja. Većini njih stopiran je priliv novca, a neki su čak i ostali zarobljeni na udaljenim destinacijama.

Kriza je počela već u februaru

Za mnoge travel influensere agonija je počela već u februaru, kada je počelo pomeranje ili otkazivanje sponzorisanih putovanja. Kanadska influenserka Mel Vandersluis, koja ima 186.000 pratilaca na Instagramu, objasnila je tada za Business Insider da je panika nastupila odjednom, i da, očgledno, niko ne želi da se infuenseri razbole tokom putovanja. Nikome nije potrebno da troši novac na takvu reklamu.

Čak i oni koji imaju mogućnost da još uvek putuju, sada iz straha od novih zatvaranja granica i uvođenja karantina, ostaju kod kuće. Jer može da im se desi da ostanu zaglavljeni na destinaciji ili negde između na putu ka kući, u karantinu.

Kako bi održali pažnju svojih pratilaca, mnogi od influensera sada postavljaju zanimljive i korisne sadržaje, kao što su putni saveti. Ali ukoliko stanje uzrokovano pandemijom potraje, većina njih se plaši za svoju egzistenciju.

Inače, milion poslova dnevno se izgubi u turističkom sektoru zbog epidemije korona virusa. Širom sveta, hoteli se pretvaraju u bolnice. Ako se osećate zarobljeno kod kuće, ne očajavajte – ove knjige će vas odvesti do poznatih destinacija.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
9Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X