Vesti – Da li je Egipat spreman za turiste? – Travel Magazine

Da li je Egipat spreman za turiste?

Da li je Egipat spreman za turiste?

Ministarstvo turizma Egipta pokazuje veoma visok stepen odgovornosti i profesionalizma kada je reč o povratku turizma u normalne tokove, a nakon pandemije virusa COVID-19. Naime, prema zvaničnim informacijama Ministarstva turizma Egipta, putnici koji osete simptome i budu pozitivno testirani na simptome korona virusa za vreme boravka u Egiptu, a zavisno od kliničke slike, biće zbrinuti momentalno i na licu mesta, od strane Vlade Republike Egipat.

Putnici koji budu imali lakšu kliničku sliku, biće zbrinuti u svom hotelu, u posebnom delu hotela (tzv. COVID-19 deo hotela), dok će putnici koji budu imali težu kliničku sliku, biti u najkraćem mogućem roku smešteni u bolnicu, a troškove lečenja, do potpunog oporavka, snosiće Republika Egipat.

Pogledajte šta podrazumeva posebna regulativa u egipatskim hotelima, kao i kada ćemo moći da putujemo u Tajland. Saznajte i koja je evropska metropola pretvorila gradski trg u plažu

Egipat – pouzdana zemlja

Svi putnici koji budu putovali u Egipat će biti u obavezi da potpišu dokument u kojem potvrđuju da u poslednjih 14 dana nisu bili u kontaktu sa osobom zaraženom virusom COVID-19, kao i da nisu osećali bilo kakve simptome korona virusa.

U agenciji WAYOUT – www.wayout.rs svakako preporučuju da se pre polaska na put uradi PCR test, kako bi putnici bili sigurni u ono što će biti u obavezi da potpišu. Međutim, još uvek nije poznato da li će Srbija biti na listi zemalja za čije će državljane biti obavezan negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, kako bi uopšte mogli da se ukrcaju u avion za Egipat. Ova lista zavisi od odluke vlasti Republike Egipat koja će se praviti u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, a zemlje koje će biti na listi za obavezan negativan PCR test su one u kojima epidemija virusa COVID-19 nije dovedena pod kontrolu.

U svakom slučaju, Egipat se pokazao kao veoma pouzdana zemlja u vidu prevencije širenja epidemije, otvorena i dobronamerna destinacija za sve turiste koji ovog leta budu posetili ovu zemlju.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
83Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *