– Da li putujete solo ako ste u vezi? – Travel Magazine

Da li putujete solo ako ste u vezi?

Da li putujete solo ako ste u vezi?

Nedavno sprovedeno istraživanje sajta Travelzoo, dotaklo se teme koja je za mnoge putnike tabu: Ukoliko ste u braku ili vezi, da li je u redu da putujete sami?

Rezultati istraživanja jasno govore u prilog tome da današnji putnici rado ostavljaju svoje partnere kod kuće, i bez griže savesti se zapućuju na svoja putovanja iz snova. U istraživanju su učestvovali samo Britanci, a preko tri četvrtine ispitanika izjavilo je da je putovalo ili planira da putuje solo. Preko 60% njih su u vezi ili u braku, ali svakako žele da na put krenu sami.

Neki od njih imaju potpuno različit putni ukus od svojih partnera i zato putuju odvojeno, dok drugi smatraju da je odmor vreme kada se treba odmoriti od svega, pa i od veze.

O tome koliko je solo putovanje ljudima važno govori i činjenica da ljudi koji putuju sami u proseku troše i do 600 eura više nego oni koju putuju u paru, ali da je procenat ovakvih putovanja u porastu.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

2 Komentara

  1. Nisam ni u vezi ni u braku, a i da jesam, putovala bih sama. Kad bi partner izrazio želju da putuje sam ne bih se bunila. Sad, da li bi mi smetalo ili ne, posebno je pitanje. Ako bi on ispoštovao moju volju i ja bih njegovu isto.

    Pošaljite odgovor
  2. Ja sam 5 godina u vezi i kad god imam priliku putujem sama. Moj decko nije uvek u mogucnosti da putuje i nemam uvek ista interesovanja za destinacije sto je sasvim okej. Najbitnije je da svako ima razumevanja i da nas niko ne ogranicava, ali pre svega najbitnije je poverenje!! Njega vise interesuje more i plaze, tako da uvek letujemo zajedno, a mene vise evropski gradovi.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *