– Da li selfi klupe mogu da spasu živote turistima? – Travel Magazine

Da li selfi klupe mogu da spasu živote turistima?

Da li selfi klupe mogu da spasu živote turistima?

Svi volimo da napravimo dobar selfi, posebno kada se nalazimo na nekom popularnom mestu ili negde gde je pejzaž izuzetno dramatičan, što može biti i veoma opasno.

Mnoge su se tragedije dogodile iz želje da se napravi što bolja fotografija na opasnim mestima poput litica. Zbog toga je jedan irski političar došao na ideju da se na takvim mestima postave selfi klupe, piše Lonely Planet.

Ministar u irskoj vladi Jim Daly je svoju ideju predstavio irskoj agenciji za razvoj turizma. On smatra da ako se njegove klupe postave na zgodnim i popularnim mestima širom zemlje mogu sprečiti nesreće. To bi mogao biti inovativan marketinški potez koji će doprineti boljem predstavljanju irskih prirodnih lepota kao što su čuveni Moher klifovi (litice) gde već odavno postoje upozorenja da su ivice klifa opasne i da može doći do njihovog urušavanja.

Daly tvrdi, dajući primer pomenutog klifa, da je turistima gotovo nemoguće da pronađu čvrst oslonac na tom mestu. On zato predlaže da se postave čvrste i pouzdane klupe na mestima koja pružaju odličan pogled na prirodne lepote okruženja, a koje će ujedno biti bezbedne i sa kojih posetioci mogu praviti selfije bez bojazni da će upasti u ambis. Dodatni argument koji ide u prilog ovoj ideji je da bi klupe bile veoma jeftine, a ujedno i izuzetno praktične kao i da ne bi narušile okruženje.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X