– Deca koja putuju su uspešnija u životu? – Travel Magazine

Deca koja putuju su uspešnija u životu?

Deca koja putuju su uspešnija u životu?

Najnovije istraživanje sprovedeno u Sjedinjenim Američkim Državama pokazuje da deca koja putuju postižu bolje rezultate u školi. Istraživanje nema naučnu težinu, već je zasnovano na subjektivnom mišljenju 1.500 intervjuisanih nastavnika.

Zaključak ovog istraživanja je da putovanja imaju veliki uticaj na decu. Nastavnici su se složili da oni koji putuju i upoznaju druge kulture imaju veći prag tolerancije i poštovanja prema različitostima i spremniji su da uče i usvajaju nova znanja, veštine i iskustva.

Putovanja deci pomažu ne samo u školi, već i u slobodno vreme, na igralištu među drugom decom. Klinci-putnici su nezavisniji i odlučniji u donošenju odluka, imaju više samopouzdanja, i prilagodljivi su različitim situacijama. Oni žele da izlaze, da se druže i izražajniji su od dece koja više vremena provode kod kuće.

Nastavnici čak smatraju da deca koja dosta putuju imaju bolji prolaz na koledže i fakultete jer ostavljaju bolji utisak na komisiju.

Jedan od zaključaka istraživanja je da nije nužno da putovanja budu na daleke destinacije gde se upoznaju udaljene i veoma drugačije kulture. Svako putovanje je, zapravo, dobro za decu, pa i ona kratka do bliskih destinacija.

Kao jedinu „negativnu posledicu“ putovanja istraživači su naveli povećanu dečju želju za novim putovanjima. Nakon svakog putovanja deca žele novo, a to, složiće se mnogi, može predstavljati problem za neke roditelje.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *