– Diznilend do 2020. otvara Marvelov tematski park – Travel Magazine

Diznilend do 2020. otvara Marvelov tematski park

Diznilend do 2020. otvara Marvelov tematski park

Uz neprekidni rast popularnosti Marvelovog univerzuma, njegovih stripova, filmova i franšiza, ne iznenađuje odluka Disney World-a da izgradi tematski park posvećen upravo njegovim superherojima.

Nakon velikog uspeha novootvorenog parka posvećenog Ratovima zvezda, “Star Wars: Galaxy’s Edge”, Dizni je najavio otvaranje Marvelovog tematskog parka u Anahajmu do 2020. godine.

Kompanija je već dobila sve potrebne dozvole za izgradnju i najavljeno je da će u projekat uložiti 14 miliona dolara. Poređenja radi, u Star Wars: Galaxy’s Edge, koji je izazvao oduševljenje i kod posetilaca i kod kritičara, uloženo je „samo“ milion dolara. Nažalost, da bi napravio dovoljno mesta za novi park, Dizni je zatvorio „A Bug’s Land”, deo posvećen istoimenom filmu iz 1998. godine. Na ovom mestu već je podignuta pregrada sa simboličnim logom Stark Industries-a.

Pogledajte video: Anahajm SAD: Diznijev grad

Ovo nije prvi put da Disney uvodi Marvelove sadržaje u svoje zabavne parkove, budući da su neki od njih već imali tematska iskustva i vožnje. Prvi među njima je bio Disneyland Hong Kong, sa 3D simulatorom “Iron Man Experience“. Tematska vožnja „Guardians of the Galaxy“ zamenila je čuveni “Tower of Terror.”

O najnovijem proširenju Dizni je izdao kratko saopštenje: “Baza novog tematskog parka biće popularni Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT!“ u Disney California Adventure park-u, koji je postao najbolje ocenjena Diznijeva atrakcija od kada je otvoren u 2017. godini. Čuvarima Galaksije će se pridružiti Spajdermen i Avendžersi u neverovatnom superherojskom univerzumu.“

Za sada još nije poznato koje sve sadržaje će imati novi tematski park, ali jedno je sigurno, naziv u sebi neće smeti da sadrži ima Marvel, zbog ugovora o licenci koji su Marvel i Dizni potpisali još 2009. godine.

Pročitajte još i kako da putovanje u Diznilend bude što jeftinije i koje mračne tajne kriju Diznijevi zabavni parkovi. Saznajte više o Top 5 evropskih zabavnih parkova.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *