Vesti – Dobra vest - novi uslovi za ulazak u Tursku – Travel Magazine

Dobra vest – novi uslovi za ulazak u Tursku

Dobra vest – novi uslovi za ulazak u Tursku

U skladu sa novom uredbom o režimu ulaska u Republiku Tursku koja je stupila na snagu juče, građani Srbije i dalje će moći da putuju u ovu zemlju pod istim uslovima, uz jednu novinu.

Za odrasle uslov za ulazak je ostao nepromenjen. Međutim, za decu mlađu od 12 godina ulazak u zemlju je sada slobodan, bez ikakvih uslova. Ova mera je do sada važila za decu do 6 godina. To je velika je olakšica za porodice koje planiraju da iskoriste poslednje dane leta i posete neku od atraktivnih turskih destinacija.

Promena u Veneciji
PROČITAJTE I…

Ako želite u Veneciju, uskoro značajna promena

Pravila za putovanje u Tursku

Da podsetimo, državljani Srbije u Tursku mogu da putuju sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji ili potvrdom o preležanom virusu kovid-19 u prethodnih šest meseci. Ukoliko putnik ne poseduje jedan od ova dva dokumenta, neophodno je priložiti negativan PCR test. PCR test mora biti urađen u poslednja 72 sata ili negativan antigenski test star do 48 sati.

Kao dodatan vid kontrole, na svim graničnim prelazima se vrše nasumična PCR testiranja. Važno je napomenuti da su svi putnici dužni da pri ulasku u Tursku pokažu HES KOD. Kod je neophodan za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte.

Registraciju za ovaj kod neophodno je obaviti u roku od 72 časa pre dolaska u zemlju, putem sajta https://register.health.gov.tr.

Abu Dabi nova pravila
PROČITAJTE I…

Abu Dabi otvara granice – uz nova pravila

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
36Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *