– Dozvola za alkohol u Dubaiju – Travel Magazine

Dozvola za alkohol u Dubaiju

Dozvola za alkohol u Dubaiju

Turisti koji posećuju Ujedinjene Arapske Emirate mogu od ovog leta da dobiju dozvolu za alkohol.

Dozvola će važiti 30 dana i biće besplatna, a omogućava turistima da kupuju ili konzumiraju alkohol prema određenim pravilima.

Do sada su turisti mogli da kupuju i konzumiraju alkohol samo na određenim mestima poput hotela, restorana i klubova. Od sada će, ako obezbede ovu dozolu, moći da kupuju alkohol u specijalizovanim prodavnicama Mecantile and Marketing International (MMI) Outlets koje su deo Emirates Grupe.

Specijalizovane prodavnice

U Dubaiju postoji 17 ovakvih prodavnica koje su autorizovane za prodaju alkohola i izdavanje dozvola. One nisu novina u ovoj zemlji. Stranci, rezidenti, koji su imali regulisan boravak u UAE su i do sada mogli da kupuju i konzumiraju alkohol tako što su na osnovu svog boravišnog statusa mogli da pribave dozvolu koja je važila godinu dana.

Ista takva dozvola, će od ovog leta biti uvedena za turiste, što je velika novina, s tim da će je oni dobijati na period od 30 dana.

Dozvolu za alkohol u UAE možete izvaditi preko ovog sajta.(spoljni link)

Na sajtu MMI Outlet-a postoji odeljak preko koga se aplicira za dozvolu uz dostavljanje određenih ličnih podataka. Dozvola se može dobiti i u radnjama, uz obavezan pasoš i potpisivanje propisanog formulara. Svako ko se prijavi će dobiti papirnu potvrdu sa kodom koja će mu omogućiti kupovinu, konzumaciju i transport alkoholnih pića.

Može, ali ne na javnim mestima

Dozvola je besplatna i važi od momenta potpisivanja formulara. Ograničenja se, međutim, primenjuju i to tako što dozvolu mogu dobiti samo osobe koje nisu islamske veroispovesti i koje su starije od 21 godine. Svako ko je pribavi dobiće i instrukcije kako se koristi.

Dozvola će biti obavezna, a policija će imati pravo da je traži na uvid od osoba koje konzumiraju alkohol. Ako odbiju da je pokažu ili je nemaju, suočiće se sa krivičnim gonjenjem. Da odgovaraju mogu i oni turisti i rezidenti koji imaju dozvolu ali piju na javnim mestima, voze alkoholisani ili se u javnosti pojave pijani.

Dakle, svi koji vole da popiju po koju čašicu, oprez u glavu i strogo se pridržavajte propisa i naravno, nabavite dozvolu.

Posetioci Dubaija osim besplatne dozvole za alkohol mogu dobiti i besplatnu turističku SIM karticu, a putnici Emirates-a u ovom gradu imaju pravo na popust za korišćenje Uber-a. Pre nego što popijete koju, posetite najnoviju turističku atrakciju u Dubaiju – najveći vodeni park na svetu.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *