Vesti – Drastične mere Tajlanda - Puket izolovan od ostatka sveta – Travel Magazine

Drastične mere Tajlanda – Puket izolovan od ostatka sveta

Drastične mere Tajlanda – Puket izolovan od ostatka sveta

Nakon što je broj zaraženih počeo da raste, vlasti Tajlanda su odlučile da svoj najveći turistički centar, ostrvo Puket (Phuket) u potpunosti izoluju, počev od danas.

Većina prevoza do ostrva je zabranjena, i ovo su poslednji napori tajlandskih vlasti sa ciljem zaustavljanja širenja korona virusa na Puketu.

Puket – „zatvoren grad“ u narednih mesec dana

Ostrvo će biti izolovano najmanje mesec dana, izjavio je guverner Puketa, Pakkapong Taveepat.

U okviru naredbe izuzeti su brodovi, automobili i kamioni koji prenose neophodnu robu i pružaju osnovne usluge.

Puket ce biti izolovan narednih mesec dana

Foto: William Rouse from Unsplash

Ograničavanje pristupa ostrvu pooštrava pravila vanrednog stanja koje je Vlada uvela prošle nedelje, a prema kojima su nebitna preduzeća zatvorena, a putovanja unutar provincija onemogućena.

Prihodi od turizma – na najnižem nivou od 2015!

Ekonomija Puketa osetila je već pad od izbijanja korone.

Oko 56% ukupne zaposlenosti je u sektorima vezanim za turizam, navodi se u napomeni Banke Tajlanda.

Prihodi od stranog turizma na Tajlandu smanjili su se u februaru na najniži nivo od 2015. godine, a tajlandska ekonomija beleži najgori pad ove godine od azijske finansijske krize devedesetih.

Avio saobraćaj staje od 10. aprila

Lokalni mediji, pozivajući se na vlasti u Puketu, izvestili su da će vazdušni saobraćaj ostrva biti obustavljen od 10. aprila pa nadalje.

Ali pronalaženje letova za Puket i druge destinacije, u svakom je slučaju sve teže i teže, jer veliki broj avio-kompanija prizemljuje svoje avione.

Vazdusni saobracaj staje od 10. aprila

Foto: Artur Kornakov from Unsplash

Najveća low-cost avio-kompanija, Thai AirAsia Co. Ltd., privremeno je odlučila da obustavi sve domaće i međunarodne letove.

Bangkok Airways Pcl i Thai Airways International Pcl takođe su prizemili avione, nakon što su zbog korone morali da smanje troškove.

Puket – 49 slučajeva Covid-19

Puket, Pataja i Bangkok – najpopularnija tajlandska mesta kod turista pre izbijanja pandemije, imaju veliki broj zaraženih od virusa Covid-19.

Na Puketu je prema poslednjim izveštajima registrovano 49 slučajeva, što ga čini provincijom sa najvećim brojem slučajeva izvan Bangkoka.

Sveukupno potvrđeni slučajevi porasli su sa 136, u ponedeljak na 1.524. Prijavljena su i dva dodatna smrtna slučaja, čime je broj umrlih osoba od virusa, sada na brojci od devet slučajeva.

Zvaničnici preduzimaju čitav niz novih mera u trenutku kada dolazi do porasta infekcije. Na primer, tajlandska mornarica je pripremila 1.200 dodatnih kreveta u svojim ustanovama za pacijente.

Pročitajte kako je jedno austrijsko skijalište doprinelo da se korona virus proširi unutar Evrope, kao i kako izgledaju ulice svetskih gradova nakon izbijanja pandemije. Saznajte i kako će izgledati putovanja nakon korona virusa, prema proceni stručnjaka.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
4Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *