Vesti – Dubai otvara granice za turiste 7. jula uz striktne mere ulaska! – Travel Magazine

Dubai otvara granice za turiste 7. jula uz striktne mere ulaska!

Dubai otvara granice za turiste 7. jula uz striktne mere ulaska!

Jedna od najposećenijih turističkih destinacija, grad Dubai ponovo će dočekati turiste od 7. jula, preneo je Independent! Nakon tromesečnog karantina, koji je usledio zbog pandemije, Dubai je spreman da primi prve goste, ali uz striktne mere. Vrhovni komitet za upravljanje krizama i katastrofama izložio je „nove normalne“ protokole za otvaranje grada.

„Putnici moraju strogo da se pridržavaju preventivnih mera i bezbednosnih procedura“, navodi se u izveštaju.

Pogledajte da li se usluživanje alkohola tokom leta ukida u potpunosti, kao i koliki pad beleži hrvatski turizam u prvoj polivini juna. Saznajte i kakve mere su sačekale nemačke turiste u španskim hotelima.

Svi inostrani gosti dužni su da pokažu negativni test na Covid-19 ili da prođu testiranje po dolasku na samom aerodromu. Test ne sme da bude stariji od 96 sati. Provera temperature takođe će sačekati sve putnike, odmah po dolasku. Bilo koji pozitivni test zahteva obavezan karantin u periodu od 14 dana „u institucionalnom objektu koji će vlada obezbediti o svom trošku“.

Svi putnici moraju da imaju i međunarodno putno osiguranje. Na plaži mora da se održava rastojanje od dva metra između ljudi, dok bi između dve grupe ljudi i njihovih ležaljki na plaži trebalo da postoji razmak od četiri metra.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
5Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *