Vesti – Dubai uvodi nove mere – Travel Magazine

Dubai uvodi nove mere

Dubai uvodi nove mere

Dubai je najavio novi set mera osmišljenih da uspore rast broja zaraženih koronavirusom koji je zabeležen u ovom emiratu. Nove mere su već stupile na snagu, a važiće do kraja ovog meseca.

Ujedinjeni Arapski Emirati, u celini, trenutno beleže dnevno oko 3.000 slučajeva COVID-19. Ova cifra je znatno veća u poređenju sa 1.000 slučajeva dnevno tokom decembra prošle godine.

Dubai 2021 godine
PROČITAJTE I…

Evo zašto bi trebalo da posetite Dubai 2021. godine

Dubai se naročito trudio da privuče strane goste, nudeći nešto nalik normalnom životu, dok su Evropa i Sjedinjene Američke Države prolazile kroz još jednu rundu zaključavanja (lockdown). Sa druge strane, pre nekoliko dana je doneta odluka da se putnicima iz UAE trenutno zabranjuje ulazak u Veliku Britaniju.

U pokušaju da se smanji broj novih slučajeva, donete su mere koje se tiču popunjenosti zatvorenih objekata. Tako će kapacitet mesta u zatvorenom prostoru, uključujući bioskope kao i mesta održavanja zabavnih i sportskih događaja, biti smanjen na 50 procenata.

Nove mere se odnose i na hotele koji će, takođe, morati da rade sa 70 odsto kapaciteta. Smanjiće se i broj gostiju kojima je dozvoljen ulazak na bazene i privatne plaže.

Restorani i kafići moraju biti zatvoreni do 01:00 i nije im dozvoljeno da organizuju bilo kakve zabavne aktivnosti u svojim prostorijama. Pabovi i barovi će biti zatvoreni.

Zvaničnici ohrabruju članove zajednice da policiji prijave svako kršenje mera od strane pojedinaca ili objekata. Prema njihovim rečima, sprovođenje preventivnih protokola i poštovanje zdravstvenih i bezbednosnih smernica i dalje predstavlja najefikasniji metod za borbu protiv virusa.

Etihad Travel pass
PROČITAJTE I…

Avio-kompanije koje prve uvode Travel Pass

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
2Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *