– Dubai - wellness destinacija u usponu – Travel Magazine

Dubai – wellness destinacija u usponu

Dubai – wellness destinacija u usponu

Pre dve godine, prema Medical Tourism Index-u, Dubai se našao na 16. mestu najboljih svetskih destinacija za medicinski turizam.

U ovu granu turizma Ujedinjeni Arapski Emirati proteklih godina ulagali su velike sume novca, a cilj je da se podstakne rast ukupnog broja turista koji posećuju ovaj emirat, i da do 2020. broj posetilaca dostigne ambicioznu cifru od pola miliona.

Izgrađeni su vrhunski spa i wellness centri, medicinske ustanove, a akcenat je stavljen na preventivnu medicinu i prakse kao što su ajurveda, homeopatija, detoksikacija organizma, antiage tretmani i joga. Izuzetno su popularni moderni „hamami“.

Inače, wellness turizam je ove godine zabeležio rast od 10%, pa sada tržište ove brzorastuće niše turizma vredi preko 500 milijardi dolara. Rast se može objasniti promenom u razmišljanju korisnika wellness usluga, koji ih više ne doživljavaju kao luksuz, već sve više kao deo svakodnevice i zdravog načina života.

Vrednost turističke industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata procenjuje se na 36 milijardi dolara, od čega 15% pripada wellness turizmu.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *