Vesti – Egipat najavio svoj program na 42. Sajmu turizma – Travel Magazine

Egipat najavio svoj program na 42. Sajmu turizma

Egipat najavio svoj program na 42. Sajmu turizma

Ambasador Egipta, Amr Alguvejli (Amr Aljowaily), je na konferenciji za štampu predstavio učešće Egipta kao zemlje partnera na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

42. Sajam turizma biće održan u periodu od 20. do 23. februara.

Na konferenciji za štampu učestvovali su i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Miroslav Knežević, kao i direktorka Beogradskog sajma, Danka Selić.

Egipat – zemlja partner na Sajmu turizma

Egipatski ambasador je napomenuo da učešće Egipta kao zemlje partner na ovogodišnjem Sajmu turizma predstavlja razvoj bilateralnih odnosa između dve zemlje na diplomatskom nivou. I to kroz razmenu zvaničnih poseta na visokom nivou, kao i jačanje ekonomskih odnosa kroz uspostavljanje mešovitog komiteta. Na čelu tog komiteta biće ministri spoljnih poslova ove dve zemlje. Jačanje odnosa biće i kroz lokalne vlasti i sporazume koji su potpisani i dogovoreni između gradova: Marsa Alam i Jagodina, Asuan i Užice, Šarm el Šeik i Niš.

On je napomenuo i značaj uspostavljanja zajedničkog poslovnog saveta, čija prva sednica treba da se održi ove godine.

Pripreme za 42. Sajam turizma

Foto: Promo

Ambasador Egipta u Srbiji je pohvalio i stalnu koordinaciju sa zamenicom ministra zaduženu za turizam, pri Ministarstvu turizma i starina Arapske Republike Egipat, Gadom Šalabi (Ghada Shalaby).

Amr je napomenuo da je učešće zvanične vladine delegacije jedna od najznačajnijih prilika za razvoj saradnje u oblasti turizma između dve zemlje.

Ona će uključivati i sastanke sa potpredsednikom vlade i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasimom Ljajićem, kao i sa direktorkom Turističke organizacije Srbije. Tema razgovora bilo bi aktiviranje Memoranduma o razumevanju u oblasti turizma, potpisanog između dve zemlje 2010. godine.

Četiri okrugla stola obeležiće učešće Egipta na Sajmu turizma

Ambasador Egipta u Srbiji je napomenuo da će se aktivnosti tokom Sajma turizma proširiti i na poslovni sektor. Tako će Ambasada organizovati i okrugli sto pod nazivom “Novi horizonti: turističke mogućnosti između Srbije i Egipta u novoj deceniji”. Ovaj okrugli sto biće održan 20. februara na Sajmu turizma, sa učešćem vladinih predstavnika i turističkih kompanija iz Srbije i Egipta.

Alguvejli je rekao da će učešće Egipta kao počasnog gosta Sajma turizma, obuhvatiti i okrugli sto “Starine i turizam: model Velikog egipatskog muzeja”. Na njemu će egiptolozi iz Srbije promovisati kulturni i istorijski turizam. Tu je i okrugli sto pod nazivom “Putopisi: Egipat u očima novinara iz Srbije”, tokom kojeg će učestvovati članovi medija koji su u poslednje dve godine posetili Egipat.

Ambasador Egipta je naglasio i da će se Egipat na ovogodišnjem Sajmu turizma fokusirati i na promociju ekoturizma. Ova tema biće deo okruglog stola pod nazivom “Potencijalna saradnja u oblasti ekoturizma između Srbije i Egipta”, na kome će učestvovati i predstavnici iz Ministarstva životne sredine iz Egipta i Srbije.

Cetiri okrugla stola deo ucesca Egipta kao zemlje partnera

Foto: Promo

250 stranih izlagača čeka nas na 42. Sajmu turizma

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i direktorka Beogradskog sajma su naglasili značaj prvog učešća Egipta kao zemlje partner 42. Međunarodnog sajma turizma.

Na ovogodišnjem izdanju Sajma učestvovaće više od 250 izlagača iz 50 zemalja i više od 650 domaćih izlagača.

Pohvalili su i raznovrsnost aktivnosti i događaja koje će omogućiti vladinim predstavnicima i poslovnom turističkom sektoru mogućnost jačanja saradnje u oblasti turizma.

Amr je pohvalio i pripreme za učešće izlagača iz Egipta za predstojeću manifestaciju. Zatim rad Turističke promotivne agencije iz Egipta, koju predvodi Ahmed Jusef (Ahmed Yousef), kao i izgled egipatskog paviljona koji će pratiti sklad dizajna egipatskog paviljona na prošlogodišnjem Sajmu knjiga koji se održao u oktobru.

Pročitajte kojih je to 10 razloga da posetite Egipat već ove godine. Saznajte sve o Sivi, egipatskoj oazi eko-turizma, kao i o mogućnostima ronjenja kod Hurgade.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *