Vesti – Egipat partner Sajma turizma u Beogradu – Travel Magazine

Egipat partner Sajma turizma u Beogradu

Egipat partner Sajma turizma u Beogradu

Pod sloganom “Put pod noge” od 20. do 23. februara 2020. godine u Beogradu nas očekuje tradicionalni Sajam turizma. Zemlja partner ove godine je Egipat.

Jedan od najznačajnijih i najposećenijih sajmova ovog tipa u jugoistočnoj Evropi, okupiće veliki broj turističkih izlagača. Očekuje nas više od 700 direktnih izlagača i suizlagača iz 50 zemalja, koji nastavljaju da na autentičan i kreativan način promovišu turizam i kulturne sadržaje iz celog sveta.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat. NJ.E. Amir Alguvejli (Amr Aljowaily), ambasador Egipta u Srbiji, danas je na konferenciji za medije istakao kako su odnosi dve zemlje u poslednjih nekoliko godina sve jači u oblasti politike, privrede i turizma.

Jedna od omiljenih destinacija srpskih turista

Predstavnici egipatske delegacije na Sajmu ističu da je razlog tome činjenica da ova zemlja ima 365 sunčanih dana, raznovrsnu turističku ponudu te bogatu istoriju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tu je naravno i gastronomija, zatim letovališta Hurgada i Šarm el Šeik, te veličanstveno Crveno more koje nudi raznorazne izlete sa ronjenjem.

Jedan od izleta u Egiptu svakako je ronjenje kod Hurgade

Foto: Francesco Ungaro from Unsplash

Svi turistički radnici Egipta veruju da će ove godine jedna atrakcija nadmašiti ostale. U pitanju je otvaranje Velikog egipatskog muzeja u Kairu, koji je smešten u prostoru od pola miliona kvadrata. Ovaj muzej će predstaviti svetu neka od najvećih blaga čovečanstva sa zbirkom od 100.000 artefakata, od kojih 3.500 pripada čuvenom faraonu Tutankamonu.

Otvaranje Velikog egipatskog muzeja glavna atrakcija 2020

Foto: AussieActive from Unsplash

Podsetimo se, za građane Srbije potrebna je viza za put u Egipat. Naši građani su do skoro mogli vizu da dobiju u ambasadi u Beogradu ili na graničnom prelazu, ali je dobijanje iste olakšano od sredine 2018., uz pomoć online aplikacije.

Krstarenje Nilom ali i izleti na Crvenom moru smatraju se za top izlete u Egipu

Krstarenje Nilom ali i izleti na Crvenom moru smatraju se za top izlete u Egipu Foto: Flying Carpet from Unsplash

Egipat u okviru pratećeg programa Sajma turizma

20. februar

  • Svečano otvaranje 42. po redu Sajma turizma u hali 4, u 11h. NJ.E. doktor Gada Šalabi (Ghada Shalaby) – zamenica egipatskog ministra turizma i starina, održaće govor na samom otvaranju.
    Otvaranje paviljona zemlje partnera na Sajmu turizma u hali 1, u 12:15h
  • Davanje izjava za medije, prema planiranim zakazanim intervjuima
  • Okrugli sto pod nazivom “ Novi horizonti: Turistička saradnje između Egipta i Srbije u novoj dekadi”, u hali 4, u sklopu velike konferencijske sale. Učesnici: predstavnici YUTA-e, Sajma, Ministarstva i NJ.E. doktor Gada Šalabi (Ghada Shalaby) . Vreme održavanja okruglog stola je od 15h do 16h.

21. februar

  • Okrugli sto pod nazivom “Antikviteti i turizam: Priča iza Velikog egipatskog muzeja”, biće održan u hali 4, u velikoj konferencijskoj sali od 15h do 16h.

22. februar

  • Okrugli sto pod nazivom “Putopisi, mediji i turizam: Egipat iz ugla srpskih medija”, u hali 4, u sklopu velike konferencijske sale. Vreme održavanja okruglog stola na kome će organizatori ugostili novinare, influensere i goste iz Egipta je od 12h do 13h.
  • Okrugli sto pod nazivom “Potencijalna saradnja za ekoturizam između Srbije i Egipta”, biće održana u hali 4, u velikoj konferencijskoj sali, u periodu od 15h do 16h. Glavni gost biće gospodin Muhamed Eleva (Mohammed Elewa), menadžer projekta pri Ministarstvu za razvoj u Vladi Egipta.

Pročitajte kojih je to 10 razloga da posetite Egipat već ove godine. Saznajte sve o Sivi, egipatskoj oazi eko-turizma, kao i o mogućnostima ronjenja kod Hurgade.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
8Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X