Vesti – Etihad i Air Arabia osnivaju novu low cost aviokompaniju – Travel Magazine

Etihad i Air Arabia osnivaju novu low cost aviokompaniju

Etihad i Air Arabia osnivaju novu low cost aviokompaniju

Etihad Airways i low cost prevoznik Air Arabia zajedno će osnovati kompaniju Air Arabia Abu Dhabi.

Niskotarifna aviokompanija će imati bazu u Abu Dabiju i dopunjavaće Etihad-ov red letenja iz prestonice Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Upravni odbor novog prevoznika odabraće Etihad i Air Arabia, ali će Air Arabia Abu Dhabi poslovati kao nezavisna kompanija.

„Veoma smo srećni što ćemo u partnerstvu sa Etihadom osnovati Air Arabia Abu Dhabi, koji će pomoći daljem low cost segmentu avio industrije, kako lokalno, tako i u regionu“, izjavio je Adel Al Ali, rukovodilac u aviokompaniji Air Arabia.

„Ovaj korak je pokazatelj snage avio industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata i doprineće ostvarenju vizije njenog razvoja.“

Etihad i Air Arabia još uvek nisu otkrili detalje o tome kada će nova aviokompanija zvanično biti pokrenuta. Ne zna se ni na kojim rutama će saobraćati i kada će otpočeti sa letovima. Obe kompanije su potvrdile da će nove detalje o Air Arabia Abu Dhabi-ju javnosti saopštiti uskoro.

Pročitajte još koja je najbolja evropska low cost aviokompanija, da li vredi platiti dodatno za premium sedišta na letovima niskotarifnih prevoznika. Možda će vas zanimati i zašto je veliki broj evropskih aviokompanija propao od početka 2019. godine.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X